nasionacebulki
Kategorie
Nowości
Informacje
Powiadomienia

KURKUMA MIELONA 250g bez konserwantów

Promocje

KURKUMA MIELONA 250g bez konserwantów

6,50 zł

Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny

Ilość:szt

                     

KURKUMA MIELONA

Kurkuma nie zawiera konserwantów, jest to w pełni naturalny produkt.
Kurkuma jest naturalnym barwnikiem, który zabarwia potrawy na kolor żółty.

Pochodzenie: Indie

Zastosowanie: Naturalny barwnik do zabarwiania ryżu, ziemniaków, sosów, ciast, wypieków. Ma również właściwości lecznicze, zabija niektóre komórki rakowe, wzmacnia i uodparnia organizm.

Aby umożliwić wielokrotne używanie zakupionej przyprawy, jest ona  zapakowana do woreczka strunowego.

Kupujesz: 1 opakowanie = 250 gramów zapakowane w woreczek strunowy.

                         

Wszelkie pytania odnośnie transakcji i towaru prosimy zgłaszać na maila: hurtpol11@wp.pl

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Klienci polecają również:
AMARANTHUS nasiona na kiełki 5gram PRZEBADANE !!!
user/images/min/product_mid/1378749165_uniwersalna-HUR-21-12.jpg AMARANTHUS nasiona na kiełki 5gram PRZEBADANE !!! AMARANTHUS - SZARŁAT SPOŻYWCZY Nasiona oferowane przez naszą firmę są wyprodukowane przez renomowane zagraniczne i polskie firmy nasienne z przeznaczeniem do uprawy na kiełki, w odróżnieniu od sprzedawanych niekiedy w internecie nasion paszowych.  Zgodnie z aktualnymi wymogami Unii Europejskiej dotyczącymi nasion z przeznaczeniem na kiełki jako jedna z niewielu firm na rynku polskim oferujemy nasiona bazylii zielonej przebadane mikrobiologicznie na obecność bakterii: Bacillus Cereus, Salmonella Sp., Listeria Monocytogenes, E.Coli / na obecność Verotoxin /.  Amarantus, zwany także szarłatem spożywczym, uprawiany jest na świecie od ponad 5000 lat. Inkowie i Aztekowie przypisywali temu ziarnu wręcz nadnaturalne zdolności i otaczali je czcią jako roślinę o działaniu leczniczym, która przy okazji stanowiła obok kukurydzy i fasoli podstawę ich diety.  Wartości odżywcze Amarantusa doceniane są do dziś przez współczesnych badaczy. Dieta wielu sportowców uzupełniana jest amarantusem, a kosmonauci zabierają w swe kosmiczne podróże amarantusowe przekąski.  Amarantus w związku z dużą zawartością skrobi i substancji balastowych jest nieocenionym źródłem energii, zwłaszcza że zawarte w nim węglowodany przetwarzane są w organizmie szybciej niż te z innych zbóż. Jednym ze składników występujących w ziarnach amarantusa jest lizyna, która należy do aminokwasów nie syntetyzowanych w ludzkim organizmie, przez co musi być dostarczana poprzez zbilansowaną dietę. Warto dodać, że lizyna występuje w innych zbożach niezwykle rzadko.  Kolejną zaletą amarantusa jest bogactwo tłuszczów, z czego 50% przypada na cenny kwas linolowy, będący niezbędnym składnikiem diety.  Pod względem ilości mikro i makroelementów ziarno amarantusa absolutnie bije na głowę inne zboża. W 100 gr Amarantusa znajdziemy aż 214 mg potasu (2 razy więcej niż w 100 ml mleka) oraz 9 mg żelaza ( 2 razy więcej niż w 100 gr szpinaku).  100 gram amarantusa pokryje 1/3 dziennego zapotrzebowania na cynk, oraz dostarczy trzykrotnie więcej magnezu niż ta sama porcja pszenicy.  Dodatkowo amarantus dostarcza także witamin z grupy B oraz witaminę E. Spożywanie ziaren amarantusa wpływa korzystanie na przemianę materii, rozwój mózgu (zalecany w diecie kobiet ciężarnych) oraz poziom cholesterolu we krwi. Ważną cechą ziaren amarantusa jest fakt, że nie zawierają glutenu, przez co mogą być do woli spożywane przez osoby cierpiące na celiakię.    Wyhodowanie kiełków amarantusa zajmuje jedynie około 3 dni. Przed procesem kiełkowania należy umieścić je na jeden dzień w wodzie, a następnie przełożyć do kiełkownicy i przemywać 2-3 razy dziennie.   Kupujesz: 1 opakowanie nasion linii PRO ECONOMY SEEDS. Nasiona w oryginalnej torebce producenta, o sprawdzonej zdolności kiełkowania.  Waga: ok. 10 gram. Zdjęcie produktu jest objęte prawami autorskimi.  Ponieważ wbrew pozorom kiełkowanie nie jest łatwą sztuką poniżej podajemy podstawową procedurę prawidłowego kiełkowania nasion, która mamy nadzieję pomoże naszym klientom uzyskać dorodne i smaczne kiełki wysokiej jakości. 1/ Pobranie odpowiedniej ilości nasion, sprawdzenie ich czystości, usunięcie takich elementów, jak kamyki, nasiona chwastów, połamane lub uszkodzone nasiona. 2/ Przepłukanie nasion. 3/ Namaczanie nasion przez odpowiednio długi czas w zależności od gatunku. 4/ Wstawienie nasion do pojemnika, odpowiednio częste przepłukiwanie, również w zależności od gatunku. 5/ Należy zadbać o to, aby nasiona nie psuły się i nie pleśniały. Dzieje się tak wtedy, gdy wsypiemy ich zbyt dużą ilość. Dlatego wsypujemy tylko jedną warstwę luźno rozłożonych nasion. Do namaczania i zraszania należy używać zawsze letniej, przegotowanej wody. Pleśń pojawia się również z powodu zbyt dużej wilgoci, lub zbyt wysokiej temperatury (albo i jedno i drugie ), ponadto niektóre nasiona są trudniejsze w hodowli, dla ich skiełkowania z sukcesem, oprócz wiedzy niezbędne jest też odpowiednie doświadczenie, dlatego właśnie tak często poleca się lucernę lub rzodkiewkę na początek hodowli, jako rośliny kiełkujące dość łatwo. Metody kiełkowania: Hodowlę kiełków najlepiej zacząć od kiełkowania na sitku, ligninie lub wacie. Po nabraniu doświadczenia i wprawy można pokusić się o kiełkowanie w pojemnikach. 1/ Na sitku: łyżkę wypłukanych nasion pszenicy, jęczmienia lub owsa wysypujemy na plastikowe sitko. Do szklanki wlewamy letnia wodę, tak aby nasiona się z nią nie stykały. Wymieniamy wodę 1-2 razy dziennie. Kiełki są gotowe do spożycia po kilku dniach. 2/ Na ligninie lub wacie: metoda najlepsza dla rzodkiewki, rzeżuchy i lnu. Na talerzyku lub spodeczku kładziemy zwilżoną ligninę lub watę i rozsypujemy na nim równomiernie nasiona. Zraszamy 2-3 razy dziennie, tak aby podłoże nie wyschło. Po kilku dniach pojawiają się kiełki. 3/ Na gazie: metoda najlepsza dla cieciorki, soi oraz fasoli mung i adzuki. Nasiona najpierw moczymy w letniej wodzie przez ok. 12 godzin, następnie osączamy je i opłukujemy. Do dość szerokiego naczynia, np. słoika lub garnka, wlewamy letnią, przegotowaną wodę. Naczynie nakrywamy gazą mocując ją gumką wokół jego brzegów tak aby nie dotykała ona wody. Rozsypujemy nasiona, w taki sposób aby leżały na wilgotnej gazie, ale się nie moczyły. Po kilku dniach kiełki są gotowe do spożycia. 4/ W pojemniku: bardzo wygodna do kiełkowania nasion jest kiełkownica. Jest ona zbudowana z pięciu elementów. a/ Pokrywka - gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury. b/ Szalki do kiełkowania – trzy duże szalki o średnicy 20cm. Można w nich poddawać kiełkowaniu jednocześnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion. c/ Czerwone syfony odpływowe – zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność. d/ Wentylatory – w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonych do kiełkowania nasion umieszczono po trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów tlenu. e/ Zbiornik wody – po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku, może ona służyć do podlewania kwiatów. Wszelkie pytania odnośnie transakcji i towaru prosimy zgłaszać na maila: hurtpol11@wp.pl  2,55 zł koszyk,powiedz, 4051

AMARANTHUS nasiona na kiełki 5gram PRZEBADANE !!!

2,55 zł

CEBULA/SZCZYPIOREK nasiona na kiełki 5gram PRZEBADANE !!!
user/images/min/product_mid/1378831433_uniwersalna-HUR-21-12.jpg CEBULA/SZCZYPIOREK nasiona na kiełki 5gram PRZEBADANE !!! CEBULA / SZCZYPIOREK Nasiona oferowane przez naszą firmę są wyprodukowane przez renomowane zagraniczne i polskie firmy nasienne z przeznaczeniem do uprawy na kiełki, w odróżnieniu od sprzedawanych niekiedy w internecie nasion paszowych.  Zgodnie z aktualnymi wymogami Unii Europejskiej dotyczącymi nasion z przeznaczeniem na kiełki jako jedna z niewielu firm na rynku polskim oferujemy nasiona cebuli przebadane mikrobiologicznie na obecność bakterii: Bacillus Cereus, Salmonella Sp., Listeria Monocytogenes, E.Coli / na obecność Verotoxin /.  Kiełki cebuli działają bakteriobójczo i odkwaszająco na organizm. Regularne ich spożywanie oczyszcza krew, powoduje spadek ciśnienia i zawartości cukru we krwi, jak również powoduje wzrost poziomu "dobrego" cholesterolu HDL, a obniżenie poziomu "złego" cholesterolu LDL. Dzięki dużej zawartości siarki kiełki cebuli mają dobroczynny wpływ na włosy. Są wyjątkowo bogate w witaminę C, selen, siarkę, fluor i mangan. Według niektórych badaczy pomagają w profilaktyce nowotworowej. Cebula kiełkuje dość trudno. Przed namoczeniem, nasiona należy umieścić na 12-24 godziny w lodówce, gdyż taki "szok termiczny" pobudzi je do szybszego kiełkowania. Następnie zalewamy nasiona ciepłą wodą i moczymy je przez ok. 12 godzin, zmieniając ją kilkukrotnie, tak aby była wciąż ciepła. Nasiona są twarde i dlatego potrzebują dłuższego czasu moczenia. Czas kiełkowania to 10-15 dni. Spożywać na surowo. Kupujesz: 1 opakowanie nasion linii PRO ECONOMY SEEDS. Nasiona w oryginalnej torebce producenta, o sprawdzonej zdolności kiełkowania.  Waga: ok. 5 gram. Zdjęcie produktu jest objęte prawami autorskimi.  Ponieważ wbrew pozorom kiełkowanie nie jest łatwą sztuką poniżej podajemy podstawową procedurę prawidłowego kiełkowania nasion, która mamy nadzieję pomoże naszym klientom uzyskać dorodne i smaczne kiełki wysokiej jakości. 1/ Pobranie odpowiedniej ilości nasion, sprawdzenie ich czystości, usunięcie takich elementów, jak kamyki, nasiona chwastów, połamane lub uszkodzone nasiona. 2/ Przepłukanie nasion. 3/ Namaczanie nasion przez odpowiednio długi czas w zależności od gatunku. 4/ Wstawienie nasion do pojemnika, odpowiednio częste przepłukiwanie, również w zależności od gatunku. 5/ Należy zadbać o to, aby nasiona nie psuły się i nie pleśniały. Dzieje się tak wtedy, gdy wsypiemy ich zbyt dużą ilość. Dlatego wsypujemy tylko jedną warstwę luźno rozłożonych nasion. Do namaczania i zraszania należy używać zawsze letniej, przegotowanej wody. Pleśń pojawia się również z powodu zbyt dużej wilgoci, lub zbyt wysokiej temperatury (albo i jedno i drugie ), ponadto niektóre nasiona są trudniejsze w hodowli, dla ich skiełkowania z sukcesem, oprócz wiedzy niezbędne jest też odpowiednie doświadczenie, dlatego właśnie tak często poleca się lucernę lub rzodkiewkę na początek hodowli, jako rośliny kiełkujące dość łatwo. Metody kiełkowania: Hodowlę kiełków najlepiej zacząć od kiełkowania na sitku, ligninie lub wacie. Po nabraniu doświadczenia i wprawy można pokusić się o kiełkowanie w pojemnikach. 1/ Na sitku: łyżkę wypłukanych nasion pszenicy, jęczmienia lub owsa wysypujemy na plastikowe sitko. Do szklanki wlewamy letnia wodę, tak aby nasiona się z nią nie stykały. Wymieniamy wodę 1-2 razy dziennie. Kiełki są gotowe do spożycia po kilku dniach. 2/ Na ligninie lub wacie: metoda najlepsza dla rzodkiewki, rzeżuchy i lnu. Na talerzyku lub spodeczku kładziemy zwilżoną ligninę lub watę i rozsypujemy na nim równomiernie nasiona. Zraszamy 2-3 razy dziennie, tak aby podłoże nie wyschło. Po kilku dniach pojawiają się kiełki. 3/ Na gazie: metoda najlepsza dla cieciorki, soi oraz fasoli mung i adzuki. Nasiona najpierw moczymy w letniej wodzie przez ok. 12 godzin, następnie osączamy je i opłukujemy. Do dość szerokiego naczynia, np. słoika lub garnka, wlewamy letnią, przegotowaną wodę. Naczynie nakrywamy gazą mocując ją gumką wokół jego brzegów tak aby nie dotykała ona wody. Rozsypujemy nasiona, w taki sposób aby leżały na wilgotnej gazie, ale się nie moczyły. Po kilku dniach kiełki są gotowe do spożycia. 4/ W pojemniku: bardzo wygodna do kiełkowania nasion jest kiełkownica. Jest ona zbudowana z pięciu elementów. a/ Pokrywka - gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury. b/ Szalki do kiełkowania – trzy duże szalki o średnicy 20cm. Można w nich poddawać kiełkowaniu jednocześnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion. c/ Czerwone syfony odpływowe – zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność. d/ Wentylatory – w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonych do kiełkowania nasion umieszczono po trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów tlenu. e/ Zbiornik wody – po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku, może ona służyć do podlewania kwiatów. Wszelkie pytania odnośnie transakcji i towaru prosimy zgłaszać na maila: hurtpol11@wp.pl    2,20 zł koszyk,powiedz, 2140

CEBULA/SZCZYPIOREK nasiona na kiełki 5gram PRZEBADANE !!!

2,20 zł

KOLENDRA nasiona na kiełki 20gram PRZEBADANE !!!
user/images/min/product_mid/1378836786_uniwersalna-HUR-21-12.jpg KOLENDRA nasiona na kiełki 20gram PRZEBADANE !!! KOLENDRA - Coriandrum sativum   Nasiona oferowane przez naszą firmę są wyprodukowane przez renomowane zagraniczne i polskie firmy nasienne z przeznaczeniem do uprawy na kiełki, w odróżnieniu od sprzedawanych niekiedy w internecie nasion paszowych.  Zgodnie z aktualnymi wymogami Unii Europejskiej dotyczącymi nasion z przeznaczeniem na kiełki jako jedna z niewielu firm na rynku polskim oferujemy nasiona kolendry przebadane mikrobiologicznie na obecność bakterii: Bacillus Cereus, Salmonella Sp., Listeria Monocytogenes, E.Coli / na obecność Verotoxin /.  Kiełki kolendry stosowane są w wielu daniach orientalnych, południowo-amerykańskich, europejskich i afrykańskich. W smaku młodych liści wyczuwalne są nuty cytryny i pietruszki. Kolendrę dodaje się do sałatek, dań mięsnych i wegetariańskich. Kiełki nadają się do spożycia po około 10 dniach, gdy osiągają 4-6 cm wysokości. Mogą być dodatkiem do zup, sosów, ryżu, ziemniaków, makaronów, farszów. Kupujesz: 1 opakowanie nasion linii PRO ECONOMY SEEDS. Nasiona w oryginalnej torebce producenta, o sprawdzonej zdolności kiełkowania.  Waga: ok. 20 gram. Zdjęcie produktu jest objęte prawami autorskimi.  Ponieważ wbrew pozorom kiełkowanie nie jest łatwą sztuką poniżej podajemy podstawową procedurę prawidłowego kiełkowania nasion, która mamy nadzieję pomoże naszym klientom uzyskać dorodne i smaczne kiełki wysokiej jakości. 1/ Pobranie odpowiedniej ilości nasion, sprawdzenie ich czystości, usunięcie takich elementów, jak kamyki, nasiona chwastów, połamane lub uszkodzone nasiona. 2/ Przepłukanie nasion. 3/ Namaczanie nasion przez odpowiednio długi czas w zależności od gatunku. 4/ Wstawienie nasion do pojemnika, odpowiednio częste przepłukiwanie, również w zależności od gatunku. 5/ Należy zadbać o to, aby nasiona nie psuły się i nie pleśniały. Dzieje się tak wtedy, gdy wsypiemy ich zbyt dużą ilość. Dlatego wsypujemy tylko jedną warstwę luźno rozłożonych nasion. Do namaczania i zraszania należy używać zawsze letniej, przegotowanej wody. Pleśń pojawia się również z powodu zbyt dużej wilgoci, lub zbyt wysokiej temperatury (albo i jedno i drugie ), ponadto niektóre nasiona są trudniejsze w hodowli, dla ich skiełkowania z sukcesem, oprócz wiedzy niezbędne jest też odpowiednie doświadczenie, dlatego właśnie tak często poleca się lucernę lub rzodkiewkę na początek hodowli, jako rośliny kiełkujące dość łatwo. Metody kiełkowania: Hodowlę kiełków najlepiej zacząć od kiełkowania na sitku, ligninie lub wacie. Po nabraniu doświadczenia i wprawy można pokusić się o kiełkowanie w pojemnikach. 1/ Na sitku: łyżkę wypłukanych nasion pszenicy, jęczmienia lub owsa wysypujemy na plastikowe sitko. Do szklanki wlewamy letnia wodę, tak aby nasiona się z nią nie stykały. Wymieniamy wodę 1-2 razy dziennie. Kiełki są gotowe do spożycia po kilku dniach. 2/ Na ligninie lub wacie: metoda najlepsza dla rzodkiewki, rzeżuchy i lnu. Na talerzyku lub spodeczku kładziemy zwilżoną ligninę lub watę i rozsypujemy na nim równomiernie nasiona. Zraszamy 2-3 razy dziennie, tak aby podłoże nie wyschło. Po kilku dniach pojawiają się kiełki. 3/ Na gazie: metoda najlepsza dla cieciorki, soi oraz fasoli mung i adzuki. Nasiona najpierw moczymy w letniej wodzie przez ok. 12 godzin, następnie osączamy je i opłukujemy. Do dość szerokiego naczynia, np. słoika lub garnka, wlewamy letnią, przegotowaną wodę. Naczynie nakrywamy gazą mocując ją gumką wokół jego brzegów tak aby nie dotykała ona wody. Rozsypujemy nasiona, w taki sposób aby leżały na wilgotnej gazie, ale się nie moczyły. Po kilku dniach kiełki są gotowe do spożycia. 4/ W pojemniku: bardzo wygodna do kiełkowania nasion jest kiełkownica. Jest ona zbudowana z pięciu elementów. a/ Pokrywka - gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury. b/ Szalki do kiełkowania – trzy duże szalki o średnicy 20cm. Można w nich poddawać kiełkowaniu jednocześnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion. c/ Czerwone syfony odpływowe – zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność. d/ Wentylatory – w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonych do kiełkowania nasion umieszczono po trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów tlenu. e/ Zbiornik wody – po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku, może ona służyć do podlewania kwiatów. Wszelkie pytania odnośnie transakcji i towaru prosimy zgłaszać na maila: hurtpol11@wp.pl  2,50 zł koszyk,powiedz, 2156

KOLENDRA nasiona na kiełki 20gram PRZEBADANE !!!

2,50 zł

Koszyk
...jest pusty

Polecamy
Bestsellery
Powiadomienia

KURKUMA MIELONA 250g bez konserwantów

Promocje
Nasionacebulki.pl to sklep z nasionami, w swojej ofercie posiadamy szeroki wybór nasion oraz kiełków. Oferujemy nasiona do kiełkowania, kiełki rzodkiewki oraz bardzo rzadkie kiełki fasoli mung. Jeżeli nie wiesz gdzie kupić kiełki, zapraszamy do nas. Dla rolników oferujemy kiełki lucerny. W naszym asortymencie znajdują się różnego rodzaju kiełki, w tym kiełki brokuł. Nasz sklep to typowa kiełkownica, jeżeli potrzebujesz nasiona na kiełki, zapraszamy do naszego sklepu. Nasiona na kiełki sklep internetowy, zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą. Naszą dewizą jest zadowolony klient.
Akceptuję
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.