Kategorie

Przyprawy i zioła suszone (296)

Nowości
Informacje
Powiadomienia

KURKUMA MIELONA 250g bez konserwantów

KURKUMA MIELONA 250g bez konserwantów

6,50 zł

Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny

Ilość:szt

                     

KURKUMA MIELONA

Kurkuma nie zawiera konserwantów, jest to w pełni naturalny produkt.
Kurkuma jest naturalnym barwnikiem, który zabarwia potrawy na kolor żółty.

Pochodzenie: Indie

Zastosowanie: Naturalny barwnik do zabarwiania ryżu, ziemniaków, sosów, ciast, wypieków. Ma również właściwości lecznicze, zabija niektóre komórki rakowe, wzmacnia i uodparnia organizm.

Aby umożliwić wielokrotne używanie zakupionej przyprawy, jest ona  zapakowana do woreczka strunowego.

Kupujesz: 1 opakowanie = 250 gramów zapakowane w woreczek strunowy.

                         

Wszelkie pytania odnośnie transakcji i towaru prosimy zgłaszać na maila: hurtpol11@wp.pl

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Klienci polecają również:
KAPUSTA BIAŁA nasiona na kiełki 5gram
user/images/min/product_mid/1379006004_uniwersalna-HUR-21-12.jpg KAPUSTA BIAŁA nasiona na kiełki 5gram KAPUSTA BIAŁA - Brassica oleracea var. capitata f. alba Kiełki kapusty są doskonałym źródłem witaminy C. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy. Podobnie jak kiełki brokuła zawierają substancje chroniące nasz organizm przed nowotworami.  Kiełki kapusty rosną dość niewielkie w porównaniu do innych kiełków zielonych i są gotowe do zjedzenia w momencie gdy osiągną długość ok. 2,5 - 3 cm. W smaku przypominają świeżą główkę kapusty.  Hodować możemy zarówno kiełki kapusty czerwonej, jak i białej. Czerwona zawiera większe ilośći selenu i witaminy C, natomiast biała więcej karotenu.  Czas namaczania nasion to 4-6 godzin. Czas kiełkowania to 6-8 dni. Spożywać na surowo. Kupujesz: 1 opakowanie nasion linii PRO ECONOMY SEEDS. Nasiona w oryginalnej torebce producenta, o sprawdzonej zdolności kiełkowania.  Waga: ok. 5 gram. Zdjęcie produktu jest objęte prawami autorskimi.  Ponieważ wbrew pozorom kiełkowanie nie jest łatwą sztuką poniżej podajemy podstawową procedurę prawidłowego kiełkowania nasion, która mamy nadzieję pomoże naszym klientom uzyskać dorodne i smaczne kiełki wysokiej jakości. 1/ Pobranie odpowiedniej ilości nasion, sprawdzenie ich czystości, usunięcie takich elementów, jak kamyki, nasiona chwastów, połamane lub uszkodzone nasiona. 2/ Przepłukanie nasion. 3/ Namaczanie nasion przez odpowiednio długi czas w zależności od gatunku. 4/ Wstawienie nasion do pojemnika, odpowiednio częste przepłukiwanie, również w zależności od gatunku. 5/ Należy zadbać o to, aby nasiona nie psuły się i nie pleśniały. Dzieje się tak wtedy, gdy wsypiemy ich zbyt dużą ilość. Dlatego wsypujemy tylko jedną warstwę luźno rozłożonych nasion. Do namaczania i zraszania należy używać zawsze letniej, przegotowanej wody. Pleśń pojawia się również z powodu zbyt dużej wilgoci, lub zbyt wysokiej temperatury (albo i jedno i drugie ), ponadto niektóre nasiona są trudniejsze w hodowli, dla ich skiełkowania z sukcesem, oprócz wiedzy niezbędne jest też odpowiednie doświadczenie, dlatego właśnie tak często poleca się lucernę lub rzodkiewkę na początek hodowli, jako rośliny kiełkujące dość łatwo. Metody kiełkowania: Hodowlę kiełków najlepiej zacząć od kiełkowania na sitku, ligninie lub wacie. Po nabraniu doświadczenia i wprawy można pokusić się o kiełkowanie w pojemnikach. 1/ Na sitku: łyżkę wypłukanych nasion pszenicy, jęczmienia lub owsa wysypujemy na plastikowe sitko. Do szklanki wlewamy letnia wodę, tak aby nasiona się z nią nie stykały. Wymieniamy wodę 1-2 razy dziennie. Kiełki są gotowe do spożycia po kilku dniach. 2/ Na ligninie lub wacie: metoda najlepsza dla rzodkiewki, rzeżuchy i lnu. Na talerzyku lub spodeczku kładziemy zwilżoną ligninę lub watę i rozsypujemy na nim równomiernie nasiona. Zraszamy 2-3 razy dziennie, tak aby podłoże nie wyschło. Po kilku dniach pojawiają się kiełki. 3/ Na gazie: metoda najlepsza dla cieciorki, soi oraz fasoli mung i adzuki. Nasiona najpierw moczymy w letniej wodzie przez ok. 12 godzin, następnie osączamy je i opłukujemy. Do dość szerokiego naczynia, np. słoika lub garnka, wlewamy letnią, przegotowaną wodę. Naczynie nakrywamy gazą mocując ją gumką wokół jego brzegów tak aby nie dotykała ona wody. Rozsypujemy nasiona, w taki sposób aby leżały na wilgotnej gazie, ale się nie moczyły. Po kilku dniach kiełki są gotowe do spożycia. 4/ W pojemniku: bardzo wygodna do kiełkowania nasion jest kiełkownica. Jest ona zbudowana z pięciu elementów. a/ Pokrywka - gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury. b/ Szalki do kiełkowania – trzy duże szalki o średnicy 20cm. Można w nich poddawać kiełkowaniu jednocześnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion. c/ Czerwone syfony odpływowe – zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność. d/ Wentylatory – w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonych do kiełkowania nasion umieszczono po trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów tlenu. e/ Zbiornik wody – po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku, może ona służyć do podlewania kwiatów. Wszelkie pytania odnośnie transakcji i towaru prosimy zgłaszać na maila: hurtpol11@wp.pl  2,00 zł koszyk,powiedz, 2154

KAPUSTA BIAŁA nasiona na kiełki 5gram

2,00 zł

KALAREPA RÓŻOWA nasiona na kiełki 5gram PRZEBADANE !!!
user/images/min/product_mid/1379006004_uniwersalna-HUR-21-12.jpg KALAREPA RÓŻOWA nasiona na kiełki 5gram PRZEBADANE !!! KALAREPA RÓŻOWA - Brassica oleracea acephala gonglodes  Nasiona oferowane przez naszą firmę są wyprodukowane przez renomowane zagraniczne i polskie firmy nasienne z przeznaczeniem do uprawy na kiełki, w odróżnieniu od sprzedawanych niekiedy w internecie nasion paszowych.  Zgodnie z aktualnymi wymogami Unii Europejskiej dotyczącymi nasion z przeznaczeniem na kiełki jako jedna z niewielu firm na rynku polskim oferujemy nasiona kalarepy przebadane mikrobiologicznie na obecność bakterii: Bacillus Cereus, Salmonella Sp., Listeria Monocytogenes, E.Coli / na obecność Verotoxin /.  Kalarepa różowa to źródło cennych składników odżywczych, witamin z grupy B, C, K, beta-karotenu, soli mineralnych, mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu. Kiełki kalarepy zawierają luteinę, która wpływa na prawidłowe funkcjonowanie narządu wzroku. Dzięki zawartości włókien roślinnych regulują perystaltykę jelit i są wykorzystywane w leczeniu zaparć. Poprawiają pamięć i posiadają właściwości pobudzające. W zależności od upodobań dodajemy je do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów i kanapek. Nasiona należy dokładnie przepłukać na sicie i zalać w czystym słoiku na kilka godzin wodą. Następnie należy wodę zlać, nasiona przepłukać pod bieżącą wodą i umieścić w płaskim naczyniu na namoczonej warstwie bibuły lub ligniny, lub umieścić w kiełkownicy. Naczynie przykryć, aby ograniczyć parowanie wody. Odstawić w cieple nienasłonecznione miejsce. W miarę potrzeby zraszać. Po 4-5 dniach można ścinać wyrośnięte kiełki. Kupujesz: 1 opakowanie nasion linii PRO ECONOMY SEEDS. Nasiona w oryginalnej torebce producenta, o sprawdzonej zdolności kiełkowania.  Waga: ok. 5 gram. Zdjęcie produktu jest objęte prawami autorskimi.  Ponieważ wbrew pozorom kiełkowanie nie jest łatwą sztuką poniżej podajemy podstawową procedurę prawidłowego kiełkowania nasion, która mamy nadzieję pomoże naszym klientom uzyskać dorodne i smaczne kiełki wysokiej jakości. 1/ Pobranie odpowiedniej ilości nasion, sprawdzenie ich czystości, usunięcie takich elementów, jak kamyki, nasiona chwastów, połamane lub uszkodzone nasiona. 2/ Przepłukanie nasion. 3/ Namaczanie nasion przez odpowiednio długi czas w zależności od gatunku. 4/ Wstawienie nasion do pojemnika, odpowiednio częste przepłukiwanie, również w zależności od gatunku. 5/ Należy zadbać o to, aby nasiona nie psuły się i nie pleśniały. Dzieje się tak wtedy, gdy wsypiemy ich zbyt dużą ilość. Dlatego wsypujemy tylko jedną warstwę luźno rozłożonych nasion. Do namaczania i zraszania należy używać zawsze letniej, przegotowanej wody. Pleśń pojawia się również z powodu zbyt dużej wilgoci, lub zbyt wysokiej temperatury (albo i jedno i drugie ), ponadto niektóre nasiona są trudniejsze w hodowli, dla ich skiełkowania z sukcesem, oprócz wiedzy niezbędne jest też odpowiednie doświadczenie, dlatego właśnie tak często poleca się lucernę lub rzodkiewkę na początek hodowli, jako rośliny kiełkujące dość łatwo. Metody kiełkowania: Hodowlę kiełków najlepiej zacząć od kiełkowania na sitku, ligninie lub wacie. Po nabraniu doświadczenia i wprawy można pokusić się o kiełkowanie w pojemnikach. 1/ Na sitku: łyżkę wypłukanych nasion pszenicy, jęczmienia lub owsa wysypujemy na plastikowe sitko. Do szklanki wlewamy letnia wodę, tak aby nasiona się z nią nie stykały. Wymieniamy wodę 1-2 razy dziennie. Kiełki są gotowe do spożycia po kilku dniach. 2/ Na ligninie lub wacie: metoda najlepsza dla rzodkiewki, rzeżuchy i lnu. Na talerzyku lub spodeczku kładziemy zwilżoną ligninę lub watę i rozsypujemy na nim równomiernie nasiona. Zraszamy 2-3 razy dziennie, tak aby podłoże nie wyschło. Po kilku dniach pojawiają się kiełki. 3/ Na gazie: metoda najlepsza dla cieciorki, soi oraz fasoli mung i adzuki. Nasiona najpierw moczymy w letniej wodzie przez ok. 12 godzin, następnie osączamy je i opłukujemy. Do dość szerokiego naczynia, np. słoika lub garnka, wlewamy letnią, przegotowaną wodę. Naczynie nakrywamy gazą mocując ją gumką wokół jego brzegów tak aby nie dotykała ona wody. Rozsypujemy nasiona, w taki sposób aby leżały na wilgotnej gazie, ale się nie moczyły. Po kilku dniach kiełki są gotowe do spożycia. 4/ W pojemniku: bardzo wygodna do kiełkowania nasion jest kiełkownica. Jest ona zbudowana z pięciu elementów. a/ Pokrywka - gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury. b/ Szalki do kiełkowania – trzy duże szalki o średnicy 20cm. Można w nich poddawać kiełkowaniu jednocześnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion. c/ Czerwone syfony odpływowe – zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność. d/ Wentylatory – w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonych do kiełkowania nasion umieszczono po trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów tlenu. e/ Zbiornik wody – po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku, może ona służyć do podlewania kwiatów. Wszelkie pytania odnośnie transakcji i towaru prosimy zgłaszać na maila: hurtpol11@wp.pl  2,00 zł koszyk,powiedz, 2153

KALAREPA RÓŻOWA nasiona na kiełki 5gram PRZEBADANE !!!

2,00 zł

ENDYWIA nasiona na kiełki 5gram PRZEBADANE !!!
user/images/min/product_mid/1378749165_uniwersalna-HUR-21-12.jpg ENDYWIA nasiona na kiełki 5gram PRZEBADANE !!! ENDYWIA- Cichorium endivia  Nasiona oferowane przez naszą firmę są wyprodukowane przez renomowane zagraniczne i polskie firmy nasienne z przeznaczeniem do uprawy na kiełki, w odróżnieniu od sprzedawanych niekiedy w internecie nasion paszowych.  Zgodnie z aktualnymi wymogami Unii Europejskiej dotyczącymi nasion z przeznaczeniem na kiełki jako jedna z niewielu firm na rynku polskim oferujemy nasiona endywii przebadane mikrobiologicznie na obecność bakterii: Bacillus Cereus, Salmonella Sp., Listeria Monocytogenes, E.Coli / na obecność Verotoxin /.  Kiełki endywii mają pikantny, gorzkawy smak. Dobrze komponują się z ostrymi serami i z dodatkiem orzechów. Zawierają więcej związków mineralnych i witamin niż sałata. Pobudzają apetyt dzięki zawartości inuliny oraz substancji gorzkiej - intybiny.  Kupujesz: 1 opakowanie nasion linii PRO ECONOMY SEEDS. Nasiona w oryginalnej torebce producenta, o sprawdzonej zdolności kiełkowania.  Waga: ok. 5 gram. Zdjęcie produktu jest objęte prawami autorskimi.  Ponieważ wbrew pozorom kiełkowanie nie jest łatwą sztuką poniżej podajemy podstawową procedurę prawidłowego kiełkowania nasion, która mamy nadzieję pomoże naszym klientom uzyskać dorodne i smaczne kiełki wysokiej jakości. 1/ Pobranie odpowiedniej ilości nasion, sprawdzenie ich czystości, usunięcie takich elementów, jak kamyki, nasiona chwastów, połamane lub uszkodzone nasiona. 2/ Przepłukanie nasion. 3/ Namaczanie nasion przez odpowiednio długi czas w zależności od gatunku. 4/ Wstawienie nasion do pojemnika, odpowiednio częste przepłukiwanie, również w zależności od gatunku. 5/ Należy zadbać o to, aby nasiona nie psuły się i nie pleśniały. Dzieje się tak wtedy, gdy wsypiemy ich zbyt dużą ilość. Dlatego wsypujemy tylko jedną warstwę luźno rozłożonych nasion. Do namaczania i zraszania należy używać zawsze letniej, przegotowanej wody. Pleśń pojawia się również z powodu zbyt dużej wilgoci, lub zbyt wysokiej temperatury (albo i jedno i drugie ), ponadto niektóre nasiona są trudniejsze w hodowli, dla ich skiełkowania z sukcesem, oprócz wiedzy niezbędne jest też odpowiednie doświadczenie, dlatego właśnie tak często poleca się lucernę lub rzodkiewkę na początek hodowli, jako rośliny kiełkujące dość łatwo. Metody kiełkowania: Hodowlę kiełków najlepiej zacząć od kiełkowania na sitku, ligninie lub wacie. Po nabraniu doświadczenia i wprawy można pokusić się o kiełkowanie w pojemnikach. 1/ Na sitku: łyżkę wypłukanych nasion pszenicy, jęczmienia lub owsa wysypujemy na plastikowe sitko. Do szklanki wlewamy letnia wodę, tak aby nasiona się z nią nie stykały. Wymieniamy wodę 1-2 razy dziennie. Kiełki są gotowe do spożycia po kilku dniach. 2/ Na ligninie lub wacie: metoda najlepsza dla rzodkiewki, rzeżuchy i lnu. Na talerzyku lub spodeczku kładziemy zwilżoną ligninę lub watę i rozsypujemy na nim równomiernie nasiona. Zraszamy 2-3 razy dziennie, tak aby podłoże nie wyschło. Po kilku dniach pojawiają się kiełki. 3/ Na gazie: metoda najlepsza dla cieciorki, soi oraz fasoli mung i adzuki. Nasiona najpierw moczymy w letniej wodzie przez ok. 12 godzin, następnie osączamy je i opłukujemy. Do dość szerokiego naczynia, np. słoika lub garnka, wlewamy letnią, przegotowaną wodę. Naczynie nakrywamy gazą mocując ją gumką wokół jego brzegów tak aby nie dotykała ona wody. Rozsypujemy nasiona, w taki sposób aby leżały na wilgotnej gazie, ale się nie moczyły. Po kilku dniach kiełki są gotowe do spożycia. 4/ W pojemniku: bardzo wygodna do kiełkowania nasion jest kiełkownica. Jest ona zbudowana z pięciu elementów. a/ Pokrywka - gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury. b/ Szalki do kiełkowania – trzy duże szalki o średnicy 20cm. Można w nich poddawać kiełkowaniu jednocześnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion. c/ Czerwone syfony odpływowe – zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność. d/ Wentylatory – w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonych do kiełkowania nasion umieszczono po trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów tlenu. e/ Zbiornik wody – po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku, może ona służyć do podlewania kwiatów. Wszelkie pytania odnośnie transakcji i towaru prosimy zgłaszać na maila: hurtpol11@wp.pl  2,00 zł koszyk,powiedz, 2143

ENDYWIA nasiona na kiełki 5gram PRZEBADANE !!!

2,00 zł

BURAK ĆWIKŁOWY czerwony 100gram nasiona na kiełki PRZEBADANE !!! i
user/images/min/product_mid/1382264107_BeetrootRedSmall.png BURAK ĆWIKŁOWY czerwony 100gram nasiona na kiełki PRZEBADANE !!! i BURAK ĆWIKŁOWY czerwony - BETA VULGARIS L. Nasiona oferowane przez naszą firmę są wyprodukowane przez renomowane zagraniczne i polskie firmy nasienne z przeznaczeniem do uprawy na kiełki, w odróżnieniu od sprzedawanych niekiedy w internecie nasion paszowych.  Zgodnie z aktualnymi wymogami Unii Europejskiej dotyczącymi nasion z przeznaczeniem na kiełki jako jedna z niewielu firm na rynku polskim oferujemy nasiona buraka czerwonego przebadane mikrobiologicznie na obecność bakterii: Bacillus Cereus, Salmonella Sp., Listeria Monocytogenes, E.Coli / na obecność Verotoxin /.  Kiełki buraka oprócz dużej ilości witamin A, C, B1, zawierają wiele cennych składników mineralnych, takich jak potas, wapń, żelazo, magnez, miedź, mangan, oraz rzadkie metale jak rubid i cez. Ze względu na zawartość niezbędnego w procesie tworzenia czerwonych ciałek krwi kobaltu są niezwykle cenne przy leczeniu anemii. Kiełki te obniżają ciśnienie i odkwaszają organizm, ze względu na to, że zawierają dużo błonnika i ułatwiają trawienie, są szczególnie zalecane przy schorzeniach gastrologicznych. Zawierają również kwas foliowy, którego niedobór może powodować złe samopoczucie, rozdrażnienie i niespokojny sen. Działają dobroczynnie na włosy i paznokcie. Betacyjanina, substancja odpowiedzialna za czerwony kolor buraków ma działanie przeciwnowotworowe. Przed namoczeniem nasiona powinny zostać umieszczone w  lodówce na 12-24 godziny, gdyż taki "szok termiczny" pobudzi je do szybszego kiełkowania. Czas moczenia wynosi około 12h. Kiełkujemy 6-12 dni w świetle dziennym, w temperaturze pokojowej, przepłukując kilka razy dziennie. Do namaczania i płukania używamy letniej, uprzednio przegotowanej wody, a bezpośrednio przed spożyciem myjemy kiełki i usuwamy mało strawne osłonki nasienne. Należy spożywać na surowo. Kupujesz: 1 opakowanie nasion linii PRO ECONOMY SEEDS. Nasiona o sprawdzonej zdolności kiełkowania.  Waga: ok. 100 gram. Zdjęcie produktu jest objęte prawami autorskimi.  Ponieważ wbrew pozorom kiełkowanie nie jest łatwą sztuką poniżej podajemy podstawową procedurę prawidłowego kiełkowania nasion, która mamy nadzieję pomoże naszym klientom uzyskać dorodne i smaczne kiełki wysokiej jakości. 1/ Pobranie odpowiedniej ilości nasion, sprawdzenie ich czystości, usunięcie takich elementów, jak kamyki, nasiona chwastów, połamane lub uszkodzone nasiona. 2/ Przepłukanie nasion. 3/ Namaczanie nasion przez odpowiednio długi czas w zależności od gatunku. 4/ Wstawienie nasion do pojemnika, odpowiednio częste przepłukiwanie, również w zależności od gatunku. 5/ Należy zadbać o to, aby nasiona nie psuły się i nie pleśniały. Dzieje się tak wtedy, gdy wsypiemy ich zbyt dużą ilość. Dlatego wsypujemy tylko jedną warstwę luźno rozłożonych nasion. Do namaczania i zraszania należy używać zawsze letniej, przegotowanej wody. Pleśń pojawia się również z powodu zbyt dużej wilgoci, lub zbyt wysokiej temperatury (albo i jedno i drugie ), ponadto niektóre nasiona są trudniejsze w hodowli, dla ich skiełkowania z sukcesem, oprócz wiedzy niezbędne jest też odpowiednie doświadczenie, dlatego właśnie tak często poleca się lucernę lub rzodkiewkę na początek hodowli, jako rośliny kiełkujące dość łatwo. Metody kiełkowania: Hodowlę kiełków najlepiej zacząć od kiełkowania na sitku, ligninie lub wacie. Po nabraniu doświadczenia i wprawy można pokusić się o kiełkowanie w pojemnikach. 1/ Na sitku: łyżkę wypłukanych nasion pszenicy, jęczmienia lub owsa wysypujemy na plastikowe sitko. Do szklanki wlewamy letnia wodę, tak aby nasiona się z nią nie stykały. Wymieniamy wodę 1-2 razy dziennie. Kiełki są gotowe do spożycia po kilku dniach. 2/ Na ligninie lub wacie: metoda najlepsza dla rzodkiewki, rzeżuchy i lnu. Na talerzyku lub spodeczku kładziemy zwilżoną ligninę lub watę i rozsypujemy na nim równomiernie nasiona. Zraszamy 2-3 razy dziennie, tak aby podłoże nie wyschło. Po kilku dniach pojawiają się kiełki. 3/ Na gazie: metoda najlepsza dla cieciorki, soi oraz fasoli mung i adzuki. Nasiona najpierw moczymy w letniej wodzie przez ok. 12 godzin, następnie osączamy je i opłukujemy. Do dość szerokiego naczynia, np. słoika lub garnka, wlewamy letnią, przegotowaną wodę. Naczynie nakrywamy gazą mocując ją gumką wokół jego brzegów tak aby nie dotykała ona wody. Rozsypujemy nasiona, w taki sposób aby leżały na wilgotnej gazie, ale się nie moczyły. Po kilku dniach kiełki są gotowe do spożycia. 4/ W pojemniku: bardzo wygodna do kiełkowania nasion jest kiełkownica. Jest ona zbudowana z pięciu elementów. a/ Pokrywka - gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury. b/ Szalki do kiełkowania – trzy duże szalki o średnicy 20cm. Można w nich poddawać kiełkowaniu jednocześnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion. c/ Czerwone syfony odpływowe – zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność. d/ Wentylatory – w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonych do kiełkowania nasion umieszczono po trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów tlenu. e/ Zbiornik wody – po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku, może ona służyć do podlewania kwiatów. Wszelkie pytania odnośnie transakcji i towaru prosimy zgłaszać na maila: hurtpol11@wp.pl  11,00 zł koszyk,powiedz, 2198

BURAK ĆWIKŁOWY czerwony 100gram nasiona na kiełki PRZEBADANE !!! i

11,00 zł

BROKUŁ 250gram nasiona na kiełki PRZEBADANE !!!
user/images/min/product_mid/1382263760_Brokkoli brokul wloski.png BROKUŁ 250gram nasiona na kiełki PRZEBADANE !!! BROKUŁ Nasiona oferowane przez naszą firmę są wyprodukowane przez renomowane zagraniczne i polskie firmy nasienne z przeznaczeniem do uprawy na kiełki, w odróżnieniu od sprzedawanych niekiedy w internecie nasion paszowych.  Zgodnie z aktualnymi wymogami Unii Europejskiej dotyczącymi nasion z przeznaczeniem na kiełki jako jedna z niewielu firm na rynku polskim oferujemy nasiona brokuła przebadane mikrobiologicznie na obecność bakterii: Bacillus Cereus, Salmonella Sp., Listeria Monocytogenes, E.Coli / na obecność Verotoxin /.  Kiełki brokuła zawierają sulfofran, dzięki czemu wykazują silne działanie przeciwnowotworowe. Zawartość sulfofranu w kiełkach jest 20-30 razy większa niż w dojrzałej roślinie. Ponadto kiełki brokuła pomagają obniżyć ciśnienie krwi, zapobiegają chorobom układu krwionośnego i udarom mózgu, a także dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy. Zawarte w kiełkach brokuła substancje antybakteryjne zwalczają szczepy bakterii Helicobacter pylori, których obecność w organizmie zwiększa ryzyko wystąpienia takich schorzeń jak zapalenie żołądka typu B (mogące prowadzić do powstania nowotworu) i wrzody trawienne. Zawierają również koenzym Q10, kwasy tłuszczowe omega-3, luteina, antyoksydanty. Kiełki brokuła są pikantne w smaku, doskonale nadają się do surówek i kanapek.  Najwięcej sulfofranu znajduje się w młodych, 4-5 dniowych siewkach. Zbyt długie przechowywanie w lodówce powoduje utratę tej cennej substancji, dlatego też najlepiej jest spożywać świeżo wyhodowane kiełki brokuła. Nasiona moczymy w letniej, uprzednio przegotowanej wodzie przez 4-6 h. Po przeniesieniu do kiełkownicy płuczemy 2-4 razy dziennie letnią, uprzednio przegotowaną wodą. Kiełkujemy 4-6 dni. Przed spożyciem myjemy kiełki. Kupujesz: 1 opakowanie nasion linii PRO ECONOMY SEEDS. Nasiona o sprawdzonej zdolności kiełkowania.  Waga: ok. 250 gram. Zdjęcie produktu jest objęte prawami autorskimi.  Ponieważ wbrew pozorom kiełkowanie nie jest łatwą sztuką poniżej podajemy podstawową procedurę prawidłowego kiełkowania nasion, która mamy nadzieję pomoże naszym klientom uzyskać dorodne i smaczne kiełki wysokiej jakości. 1/ Pobranie odpowiedniej ilości nasion, sprawdzenie ich czystości, usunięcie takich elementów, jak kamyki, nasiona chwastów, połamane lub uszkodzone nasiona. 2/ Przepłukanie nasion. 3/ Namaczanie nasion przez odpowiednio długi czas w zależności od gatunku. 4/ Wstawienie nasion do pojemnika, odpowiednio częste przepłukiwanie, również w zależności od gatunku. 5/ Należy zadbać o to, aby nasiona nie psuły się i nie pleśniały. Dzieje się tak wtedy, gdy wsypiemy ich zbyt dużą ilość. Dlatego wsypujemy tylko jedną warstwę luźno rozłożonych nasion. Do namaczania i zraszania należy używać zawsze letniej, przegotowanej wody. Pleśń pojawia się również z powodu zbyt dużej wilgoci, lub zbyt wysokiej temperatury (albo i jedno i drugie ), ponadto niektóre nasiona są trudniejsze w hodowli, dla ich skiełkowania z sukcesem, oprócz wiedzy niezbędne jest też odpowiednie doświadczenie, dlatego właśnie tak często poleca się lucernę lub rzodkiewkę na początek hodowli, jako rośliny kiełkujące dość łatwo. Metody kiełkowania: Hodowlę kiełków najlepiej zacząć od kiełkowania na sitku, ligninie lub wacie. Po nabraniu doświadczenia i wprawy można pokusić się o kiełkowanie w pojemnikach. 1/ Na sitku: łyżkę wypłukanych nasion pszenicy, jęczmienia lub owsa wysypujemy na plastikowe sitko. Do szklanki wlewamy letnia wodę, tak aby nasiona się z nią nie stykały. Wymieniamy wodę 1-2 razy dziennie. Kiełki są gotowe do spożycia po kilku dniach. 2/ Na ligninie lub wacie: metoda najlepsza dla rzodkiewki, rzeżuchy i lnu. Na talerzyku lub spodeczku kładziemy zwilżoną ligninę lub watę i rozsypujemy na nim równomiernie nasiona. Zraszamy 2-3 razy dziennie, tak aby podłoże nie wyschło. Po kilku dniach pojawiają się kiełki. 3/ Na gazie: metoda najlepsza dla cieciorki, soi oraz fasoli mung i adzuki. Nasiona najpierw moczymy w letniej wodzie przez ok. 12 godzin, następnie osączamy je i opłukujemy. Do dość szerokiego naczynia, np. słoika lub garnka, wlewamy letnią, przegotowaną wodę. Naczynie nakrywamy gazą mocując ją gumką wokół jego brzegów tak aby nie dotykała ona wody. Rozsypujemy nasiona, w taki sposób aby leżały na wilgotnej gazie, ale się nie moczyły. Po kilku dniach kiełki są gotowe do spożycia. 4/ W pojemniku: bardzo wygodna do kiełkowania nasion jest kiełkownica. Jest ona zbudowana z pięciu elementów. a/ Pokrywka - gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury. b/ Szalki do kiełkowania – trzy duże szalki o średnicy 20cm. Można w nich poddawać kiełkowaniu jednocześnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion. c/ Czerwone syfony odpływowe – zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność. d/ Wentylatory – w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonych do kiełkowania nasion umieszczono po trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów tlenu. e/ Zbiornik wody – po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku, może ona służyć do podlewania kwiatów. Wszelkie pytania odnośnie transakcji i towaru prosimy zgłaszać na maila: hurtpol11@wp.pl  48,00 zł koszyk,powiedz, 2192

BROKUŁ 250gram nasiona na kiełki PRZEBADANE !!!

48,00 zł

PRZYPRAWA DO WIEPRZOWINY PIECZONEJ 50g

1,20 zł

Koszyk
...jest pusty

Zobacz
Polecamy
Bestsellery
Powiadomienia

KURKUMA MIELONA 250g bez konserwantów

Akceptuję
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.