Kategorie

Przyprawy i zioła suszone (310)

Nowości
Informacje
Powiadomienia

KURKUMA MIELONA 250g bez konserwantów

KURKUMA MIELONA 250g bez konserwantów

6,50 zł

Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny

Ilość:szt

                     

KURKUMA MIELONA

Kurkuma nie zawiera konserwantów, jest to w pełni naturalny produkt.
Kurkuma jest naturalnym barwnikiem, który zabarwia potrawy na kolor żółty.

Pochodzenie: Indie

Zastosowanie: Naturalny barwnik do zabarwiania ryżu, ziemniaków, sosów, ciast, wypieków. Ma również właściwości lecznicze, zabija niektóre komórki rakowe, wzmacnia i uodparnia organizm.

Aby umożliwić wielokrotne używanie zakupionej przyprawy, jest ona  zapakowana do woreczka strunowego.

Kupujesz: 1 opakowanie = 250 gramów zapakowane w woreczek strunowy.

                         

Wszelkie pytania odnośnie transakcji i towaru prosimy zgłaszać na maila: hurtpol11@wp.pl

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Klienci polecają również:
GORCZYCA CZARNA 100gram nasiona na kiełki
user/images/min/product_mid/1382280097_RapeSmall.png GORCZYCA CZARNA 100gram nasiona na kiełki GORCZYCA  CZARNA  - SINAPIS L. Kiełki gorczycy / mustard sprouts / są doskonałe do kanapek, twarogów i sałatek. Jadane na surowo świetnie sprawdzają się jako zdrowa przekąska. Bardzo dobrze nadają się do hodowli kiełków, ponieważ charakteryzują się bardzo szybkim wzrostem. W swoim składzie zawierają błonnik, który wspomaga pracę jelit. Ponadto są dobrym źródłem witaminy A, C oraz potasu i żelaza.  Kiełki gorczycy charakteryzują się ostrym, wyrazistym smakiem i aromatem. Zawierają w swoim składzie fitocyndy o właściwościach bakteriobójczych. Nasiona musimy moczyć przez 6-14 godzin. Po upływie wyznaczonego czasu odsączamy wodę, nasiona przenosimy do kiełkownicy. W trakcie kiełkowania nasiona przepłukujemy wodą. Po 2-3 dniach kiełki nadają się do jedzenia. Można je przechowywać w suchym i chłodnym miejscu przez krótki czas. Gorczyca czarna ma silniejsze działanie od żółtej. Kupujesz: 1 opakowanie nasion linii PRO ECO SEEDS. Nasiona o sprawdzonej zdolności kiełkowania.  Waga: ok. 100 gram. Ponieważ wbrew pozorom kiełkowanie nie jest łatwą sztuką poniżej podajemy podstawową procedurę prawidłowego kiełkowania nasion, która mamy nadzieję pomoże naszym klientom uzyskać dorodne i smaczne kiełki wysokiej jakości. 1/ Pobranie odpowiedniej ilości nasion, sprawdzenie ich czystości, usunięcie takich elementów, jak kamyki, nasiona chwastów, połamane lub uszkodzone nasiona. 2/ Przepłukanie nasion. 3/ Namaczanie nasion przez odpowiednio długi czas w zależności od gatunku. 4/ Wstawienie nasion do pojemnika, odpowiednio częste przepłukiwanie, również w zależności od gatunku. 5/ Należy zadbać o to, aby nasiona nie psuły się i nie pleśniały. Dzieje się tak wtedy, gdy wsypiemy ich zbyt dużą ilość. Dlatego wsypujemy tylko jedną warstwę luźno rozłożonych nasion. Do namaczania i zraszania należy używać zawsze letniej, przegotowanej wody. Pleśń pojawia się również z powodu zbyt dużej wilgoci, lub zbyt wysokiej temperatury (albo i jedno i drugie ), ponadto niektóre nasiona są trudniejsze w hodowli, dla ich skiełkowania z sukcesem, oprócz wiedzy niezbędne jest też odpowiednie doświadczenie, dlatego właśnie tak często poleca się lucernę lub rzodkiewkę na początek hodowli, jako rośliny kiełkujące dość łatwo. Metody kiełkowania: Hodowlę kiełków najlepiej zacząć od kiełkowania na sitku, ligninie lub wacie. Po nabraniu doświadczenia i wprawy można pokusić się o kiełkowanie w pojemnikach. 1/ Na sitku: łyżkę wypłukanych nasion pszenicy, jęczmienia lub owsa wysypujemy na plastikowe sitko. Do szklanki wlewamy letnia wodę, tak aby nasiona się z nią nie stykały. Wymieniamy wodę 1-2 razy dziennie. Kiełki są gotowe do spożycia po kilku dniach. 2/ Na ligninie lub wacie: metoda najlepsza dla rzodkiewki, rzeżuchy i lnu. Na talerzyku lub spodeczku kładziemy zwilżoną ligninę lub watę i rozsypujemy na nim równomiernie nasiona. Zraszamy 2-3 razy dziennie, tak aby podłoże nie wyschło. Po kilku dniach pojawiają się kiełki. 3/ Na gazie: metoda najlepsza dla cieciorki, soi oraz fasoli mung i adzuki. Nasiona najpierw moczymy w letniej wodzie przez ok. 12 godzin, następnie osączamy je i opłukujemy. Do dość szerokiego naczynia, np. słoika lub garnka, wlewamy letnią, przegotowaną wodę. Naczynie nakrywamy gazą mocując ją gumką wokół jego brzegów tak aby nie dotykała ona wody. Rozsypujemy nasiona, w taki sposób aby leżały na wilgotnej gazie, ale się nie moczyły. Po kilku dniach kiełki są gotowe do spożycia. 4/ W pojemniku: bardzo wygodna do kiełkowania nasion jest kiełkownica. Jest ona zbudowana z pięciu elementów. a/ Pokrywka - gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury. b/ Szalki do kiełkowania – trzy duże szalki o średnicy 20cm. Można w nich poddawać kiełkowaniu jednocześnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion. c/ Czerwone syfony odpływowe – zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność. d/ Wentylatory – w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonych do kiełkowania nasion umieszczono po trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów tlenu. e/ Zbiornik wody – po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku, może ona służyć do podlewania kwiatów. Wszelkie pytania odnośnie transakcji i towaru prosimy zgłaszać na maila: hurtpol11@wp.pl  10,00 zł koszyk,powiedz, 2239

GORCZYCA CZARNA 100gram nasiona na kiełki

10,00 zł

FASOLA MUNG 1000gram nasiona na kiełki
user/images/min/product_mid/1382279577_MungoBeansSmall.png FASOLA MUNG 1000gram nasiona na kiełki FASOLA MUNG - Phaseolus mungo Fasola mung jest nieocenionym źródłem białka ok. 20%. Wyhodowano ją w Chinach, specjalnie dla pozyskiwania kiełków. Kiełki fasoli Mung są bogate w witaminy A, B kompleks, C, E, H, K, PP i liczne aminokwasy. Zawierają duże ilości wapnia, żelaza, magnezu, potasu, siarki i wiele mikroelementów (jod, mangan, lit, selen). Zawartość tych wszystkich substancji i związków powoduje, że spożywanie kiełków wpływa na wytworzenie odporności w organizmie. Dzięki obecności niezbędnych w procesie kiełkowania enzymów białko to jest łatwo przyswajalne, same kiełki zaś znacznie lżej strawne niż fasola. Kiełki fasoli Mung obniżają również poziom „złego” cholesterolu LDL. Są lekko chrupiące, powszechnie stosowane w daniach kuchni azjatyckiej, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Kiełki z fasolki Mung są dobre dla początkujących, gdyż są bardzo łatwe w uprawie. Można je jeść już po 2 dniach ale lepiej poczekać aż pojawią się 2 małe listki. Moczenie: 12 godzin. Płukanie: 2 – 3 razy dziennie. Czas kiełkowania: 3-5 dni. Kupujesz: 1 opakowanie nasion linii PRO ECO SEEDS. Nasiona o sprawdzonej zdolności kiełkowania.  Waga: ok. 1000 gram. Ponieważ wbrew pozorom kiełkowanie nie jest łatwą sztuką poniżej podajemy podstawową procedurę prawidłowego kiełkowania nasion, która mamy nadzieję pomoże naszym klientom uzyskać dorodne i smaczne kiełki wysokiej jakości. 1/ Pobranie odpowiedniej ilości nasion, sprawdzenie ich czystości, usunięcie takich elementów, jak kamyki, nasiona chwastów, połamane lub uszkodzone nasiona. 2/ Przepłukanie nasion. 3/ Namaczanie nasion przez odpowiednio długi czas w zależności od gatunku. 4/ Wstawienie nasion do pojemnika, odpowiednio częste przepłukiwanie, również w zależności od gatunku. 5/ Należy zadbać o to, aby nasiona nie psuły się i nie pleśniały. Dzieje się tak wtedy, gdy wsypiemy ich zbyt dużą ilość. Dlatego wsypujemy tylko jedną warstwę luźno rozłożonych nasion. Do namaczania i zraszania należy używać zawsze letniej, przegotowanej wody. Pleśń pojawia się również z powodu zbyt dużej wilgoci, lub zbyt wysokiej temperatury (albo i jedno i drugie ), ponadto niektóre nasiona są trudniejsze w hodowli, dla ich skiełkowania z sukcesem, oprócz wiedzy niezbędne jest też odpowiednie doświadczenie, dlatego właśnie tak często poleca się lucernę lub rzodkiewkę na początek hodowli, jako rośliny kiełkujące dość łatwo. Metody kiełkowania: Hodowlę kiełków najlepiej zacząć od kiełkowania na sitku, ligninie lub wacie. Po nabraniu doświadczenia i wprawy można pokusić się o kiełkowanie w pojemnikach. 1/ Na sitku: łyżkę wypłukanych nasion pszenicy, jęczmienia lub owsa wysypujemy na plastikowe sitko. Do szklanki wlewamy letnia wodę, tak aby nasiona się z nią nie stykały. Wymieniamy wodę 1-2 razy dziennie. Kiełki są gotowe do spożycia po kilku dniach. 2/ Na ligninie lub wacie: metoda najlepsza dla rzodkiewki, rzeżuchy i lnu. Na talerzyku lub spodeczku kładziemy zwilżoną ligninę lub watę i rozsypujemy na nim równomiernie nasiona. Zraszamy 2-3 razy dziennie, tak aby podłoże nie wyschło. Po kilku dniach pojawiają się kiełki. 3/ Na gazie: metoda najlepsza dla cieciorki, soi oraz fasoli mung i adzuki. Nasiona najpierw moczymy w letniej wodzie przez ok. 12 godzin, następnie osączamy je i opłukujemy. Do dość szerokiego naczynia, np. słoika lub garnka, wlewamy letnią, przegotowaną wodę. Naczynie nakrywamy gazą mocując ją gumką wokół jego brzegów tak aby nie dotykała ona wody. Rozsypujemy nasiona, w taki sposób aby leżały na wilgotnej gazie, ale się nie moczyły. Po kilku dniach kiełki są gotowe do spożycia. 4/ W pojemniku: bardzo wygodna do kiełkowania nasion jest kiełkownica. Jest ona zbudowana z pięciu elementów. a/ Pokrywka - gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury. b/ Szalki do kiełkowania – trzy duże szalki o średnicy 20cm. Można w nich poddawać kiełkowaniu jednocześnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion. c/ Czerwone syfony odpływowe – zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność. d/ Wentylatory – w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonych do kiełkowania nasion umieszczono po trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów tlenu. e/ Zbiornik wody – po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku, może ona służyć do podlewania kwiatów. Wszelkie pytania odnośnie transakcji i towaru prosimy zgłaszać na maila: hurtpol11@wp.pl  42,00 zł koszyk,powiedz, 2231

FASOLA MUNG 1000gram nasiona na kiełki

42,00 zł

CHILLI JALAPENO czerwone 1-3mm grys 20g

4,40 zł

NASIONA ZIÓŁ MIĘTA WŁAŚCIWA PIEPRZOWA zioła

1,20 zł

NASIONA ZIÓŁ MAJERANEK OGRODOWY zioła

1,10 zł

NASIONA ZIÓŁ LAWENDA LEKARSKA zioła

1,20 zł

Koszyk
...jest pusty

Zobacz
Polecamy
Bestsellery
Powiadomienia

KURKUMA MIELONA 250g bez konserwantów

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.