nasionacebulki
Kategorie
Nowości
Informacje
Powiadomienia

GRYKA / RDEST 1000gram nasiona na kiełki PRZEBADANE !!!

Promocje

GRYKA / RDEST 1000gram nasiona na kiełki PRZEBADANE !!!

68,00 zł

Wysyłka:5 dni
Produkt dostępny

Ilość:szt

GRYKA - Fagopyrum esculentum Buckwheat sprouts

Nasiona oferowane przez naszą firmę są wyprodukowane przez renomowane zagraniczne i polskie firmy nasienne z przeznaczeniem do uprawy na kiełki, w odróżnieniu od sprzedawanych niekiedy w internecie nasion paszowych. 

Zgodnie z aktualnymi wymogami Unii Europejskiej dotyczącymi nasion z przeznaczeniem na kiełki jako jedna z niewielu firm na rynku polskim oferujemy nasiona gryki / rdestu przebadane mikrobiologicznie na obecność bakterii: Bacillus Cereus, Salmonella Sp., Listeria Monocytogenes, E.Coli / na obecność Verotoxin /. 

Kiełki gryki zapobiegają powstawaniu chorób nowotworowych. Ponadto mobilizują układ odpornościowy i uzupełniają niedobory witamin A, C, PP oraz pierwiastków takich jak wapń lub żelazo. Pomagają w funkcjonowaniu przewodu pokarmowego.

Nasiona gryki do kiełkowania nie mogą być pozbawione łuski. Ziarna należy opłukać ale nie moczyć, ponieważ namoczone nasiona łatwo się psują. Przenieść do kiełkownicy. Kontrolować wilgotność, płukanie raz na 12 godz. aby uniknąć pleśni. Czas kiełkowania znacząco się skraca w ciepłą lub upalną pogodę. Kiełki są gotowe po 2-3 dniach.                                                                                                  

Można też kiełkować ją na gazie. Na płaskim talerzu położyć gazę lub inny materiał chłonący wodę. Wysypać na niego nasiona i polać delikatnie przegotowaną, letnią wodą. Talerz umieścić w ciepłym i zaciemnionym miejscu. Kiełki należy podlewać 3-4 razy dziennie. Po 2-3 dniach nadają się do jedzenia.

Kiełki gryki można wymieszać z suszonymi owocami (np. na sałatkę), ale zarówno doskonale nadają się świeżych owoców. Świetnie komponują się również ze świeżymi owocami i miodem. Ponadto sprawdzają się jako składnik sosów, zup, sałatek i kanapek. Dobrej jakości kiełki gryki są lekko ostrawe w smaku. Można przechowywać je w lodówce przez krótki czas.

Kupujesz: 1 opakowanie nasion linii PRO ECONOMY SEEDS. Nasiona o sprawdzonej zdolności kiełkowania. 

Waga: ok. 1000 gram.



Ponieważ wbrew pozorom kiełkowanie nie jest łatwą sztuką poniżej podajemy podstawową procedurę prawidłowego kiełkowania nasion, która mamy nadzieję pomoże naszym klientom uzyskać dorodne i smaczne kiełki wysokiej jakości.
1/ Pobranie odpowiedniej ilości nasion, sprawdzenie ich czystości, usunięcie takich elementów, jak kamyki, nasiona chwastów, połamane lub uszkodzone nasiona.
2/ Przepłukanie nasion.
3/ Namaczanie nasion przez odpowiednio długi czas w zależności od gatunku.
4/ Wstawienie nasion do pojemnika, odpowiednio częste przepłukiwanie, również w zależności od gatunku.
5/ Należy zadbać o to, aby nasiona nie psuły się i nie pleśniały. Dzieje się tak wtedy, gdy wsypiemy ich zbyt dużą ilość. Dlatego wsypujemy tylko jedną warstwę luźno rozłożonych nasion. Do namaczania i zraszania należy używać zawsze letniej, przegotowanej wody. Pleśń pojawia się również z powodu zbyt dużej wilgoci, lub zbyt wysokiej temperatury (albo i jedno i drugie ), ponadto niektóre nasiona są trudniejsze w hodowli, dla ich skiełkowania z sukcesem, oprócz wiedzy niezbędne jest też odpowiednie doświadczenie, dlatego właśnie tak często poleca się lucernę lub rzodkiewkę na początek hodowli, jako rośliny kiełkujące dość łatwo.

Metody kiełkowania:
Hodowlę kiełków najlepiej zacząć od kiełkowania na sitku, ligninie lub wacie. Po nabraniu doświadczenia i wprawy można pokusić się o kiełkowanie w pojemnikach.

1/ Na sitku: łyżkę wypłukanych nasion pszenicy, jęczmienia lub owsa wysypujemy na plastikowe sitko. Do szklanki wlewamy letnia wodę, tak aby nasiona się z nią nie stykały. Wymieniamy wodę 1-2 razy dziennie. Kiełki są gotowe do spożycia po kilku dniach.
2/ Na ligninie lub wacie: metoda najlepsza dla rzodkiewki, rzeżuchy i lnu. Na talerzyku lub spodeczku kładziemy zwilżoną ligninę lub watę i rozsypujemy na nim równomiernie nasiona. Zraszamy 2-3 razy dziennie, tak aby podłoże nie wyschło. Po kilku dniach pojawiają się kiełki.
3/ Na gazie: metoda najlepsza dla cieciorki, soi oraz fasoli mung i adzuki. Nasiona najpierw moczymy w letniej wodzie przez ok. 12 godzin, następnie osączamy je i opłukujemy. Do dość szerokiego naczynia, np. słoika lub garnka, wlewamy letnią, przegotowaną wodę. Naczynie nakrywamy gazą mocując ją gumką wokół jego brzegów tak aby nie dotykała ona wody. Rozsypujemy nasiona, w taki sposób aby leżały na wilgotnej gazie, ale się nie moczyły. Po kilku dniach kiełki są gotowe do spożycia.
4/ W pojemniku: bardzo wygodna do kiełkowania nasion jest kiełkownica. Jest ona zbudowana z pięciu elementów.
a/ Pokrywka - gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury.
b/ Szalki do kiełkowania – trzy duże szalki o średnicy 20cm. Można w nich poddawać kiełkowaniu jednocześnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion.
c/ Czerwone syfony odpływowe – zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność.
d/ Wentylatory – w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonych do kiełkowania nasion umieszczono po trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów tlenu.
e/ Zbiornik wody – po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku, może ona służyć do podlewania kwiatów.


Wszelkie pytania odnośnie transakcji i towaru prosimy zgłaszać na maila: hurtpol11@wp.pl 

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Klienci polecają również:
LUCERNA 1000gram nasiona na kiełki PRZEBADANE !!!
user/images/min/product_mid/1382374056_Luzerne lucerna.png LUCERNA 1000gram nasiona na kiełki PRZEBADANE !!! LUCERNA - MEDICAGO SATIVA Nasiona oferowane przez naszą firmę są wyprodukowane przez renomowane zagraniczne i polskie firmy nasienne z przeznaczeniem do uprawy na kiełki, w odróżnieniu od sprzedawanych niekiedy w internecie nasion paszowych.  Zgodnie z aktualnymi wymogami Unii Europejskiej dotyczącymi nasion z przeznaczeniem na kiełki jako jedna z niewielu firm na rynku polskim oferujemy nasiona lucerny przebadane mikrobiologicznie na obecność bakterii: Bacillus Cereus, Salmonella Sp., Listeria Monocytogenes, E.Coli / na obecność Verotoxin /.  Kiełki lucerny są cennym źródłem fitoestrogenów, hormonów roślinnych, które w naturalny sposób pomagają zwalczać symptomy menopauzy. Szczególnie polecane są również kobietom w okresie ciąży i karmienia. Zapobiegają osteoporozie, nowotworom i chorobom serca. Zawierają kanwaninę, substancję pomagającą zapobiegać odmianom nowotworów, jak rak trzustki, okrężnicy, leukemia. Wzmacniają mięśnie, kości i zęby. Przynoszą ulgę w objawach związanych z reumatyzmem i artretyzmem. Wspomagają system odpornościowy, a dzięki zawartości lecytyny poprawiają pamięć. Ze względu na wysoką zawartość witamin A, E, B-complex, żelaza, wapnia, magnezu i fosforu, kiełki lucerny polecane są osobom, które nie tolerują preparatów żelaza oraz wegetarianom. Pomagają obniżyć poziom "złego" cholesterolu LDL i poprawiają apetyt. Są także niezwykle cenione ze względu na zdolność odtruwania organizmu. Czas namaczania nasion to 4-6 godzin. Czas kiełkowania to 5-7 dni. Należy spożywać na surowo. Kupujesz: 1 opakowanie nasion linii PRO ECONOMY SEEDS. Nasiona o sprawdzonej zdolności kiełkowania.  Waga: ok. 1000 gram. Ponieważ wbrew pozorom kiełkowanie nie jest łatwą sztuką poniżej podajemy podstawową procedurę prawidłowego kiełkowania nasion, która mamy nadzieję pomoże naszym klientom uzyskać dorodne i smaczne kiełki wysokiej jakości. 1/ Pobranie odpowiedniej ilości nasion, sprawdzenie ich czystości, usunięcie takich elementów, jak kamyki, nasiona chwastów, połamane lub uszkodzone nasiona. 2/ Przepłukanie nasion. 3/ Namaczanie nasion przez odpowiednio długi czas w zależności od gatunku. 4/ Wstawienie nasion do pojemnika, odpowiednio częste przepłukiwanie, również w zależności od gatunku. 5/ Należy zadbać o to, aby nasiona nie psuły się i nie pleśniały. Dzieje się tak wtedy, gdy wsypiemy ich zbyt dużą ilość. Dlatego wsypujemy tylko jedną warstwę luźno rozłożonych nasion. Do namaczania i zraszania należy używać zawsze letniej, przegotowanej wody. Pleśń pojawia się również z powodu zbyt dużej wilgoci, lub zbyt wysokiej temperatury (albo i jedno i drugie ), ponadto niektóre nasiona są trudniejsze w hodowli, dla ich skiełkowania z sukcesem, oprócz wiedzy niezbędne jest też odpowiednie doświadczenie, dlatego właśnie tak często poleca się lucernę lub rzodkiewkę na początek hodowli, jako rośliny kiełkujące dość łatwo. Metody kiełkowania: Hodowlę kiełków najlepiej zacząć od kiełkowania na sitku, ligninie lub wacie. Po nabraniu doświadczenia i wprawy można pokusić się o kiełkowanie w pojemnikach. 1/ Na sitku: łyżkę wypłukanych nasion pszenicy, jęczmienia lub owsa wysypujemy na plastikowe sitko. Do szklanki wlewamy letnia wodę, tak aby nasiona się z nią nie stykały. Wymieniamy wodę 1-2 razy dziennie. Kiełki są gotowe do spożycia po kilku dniach. 2/ Na ligninie lub wacie: metoda najlepsza dla rzodkiewki, rzeżuchy i lnu. Na talerzyku lub spodeczku kładziemy zwilżoną ligninę lub watę i rozsypujemy na nim równomiernie nasiona. Zraszamy 2-3 razy dziennie, tak aby podłoże nie wyschło. Po kilku dniach pojawiają się kiełki. 3/ Na gazie: metoda najlepsza dla cieciorki, soi oraz fasoli mung i adzuki. Nasiona najpierw moczymy w letniej wodzie przez ok. 12 godzin, następnie osączamy je i opłukujemy. Do dość szerokiego naczynia, np. słoika lub garnka, wlewamy letnią, przegotowaną wodę. Naczynie nakrywamy gazą mocując ją gumką wokół jego brzegów tak aby nie dotykała ona wody. Rozsypujemy nasiona, w taki sposób aby leżały na wilgotnej gazie, ale się nie moczyły. Po kilku dniach kiełki są gotowe do spożycia. 4/ W pojemniku: bardzo wygodna do kiełkowania nasion jest kiełkownica. Jest ona zbudowana z pięciu elementów. a/ Pokrywka - gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury. b/ Szalki do kiełkowania – trzy duże szalki o średnicy 20cm. Można w nich poddawać kiełkowaniu jednocześnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion. c/ Czerwone syfony odpływowe – zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność. d/ Wentylatory – w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonych do kiełkowania nasion umieszczono po trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów tlenu. e/ Zbiornik wody – po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku, może ona służyć do podlewania kwiatów. Wszelkie pytania odnośnie transakcji i towaru prosimy zgłaszać na maila: hurtpol11@wp.pl  68,00 zł koszyk,powiedz, 2297

LUCERNA 1000gram nasiona na kiełki PRZEBADANE !!!

68,00 zł

RZODKIEW CZARNA 100gram nasiona na kiełki
user/images/min/product_mid/1382378650_Radieschen rzodkiewka.png RZODKIEW CZARNA 100gram nasiona na kiełki RZODKIEW CZARNA - Raphanus sativus L. Kiełki rzodkwi są źródłem cennych składników odżywczych i witamin, mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu. Poprawia pamięć i posiada właściwości pobudzające. Kiełki rzodkwi czarnej zawierają dużo siarki, dlatego korzystnie wpływają na stan skóry, włosów i paznokci. Kiełki rzodkwi mają ostry, pieprzny smak. Mogą zastępować szczypiorek, dobrze komponują się z sosami śmietanowymi i majonezowymi oraz potrawami jajecznymi. Sposób domowej uprawy:   Nasiona należy moczyć przez 6-12 godzin, a następnie przenieść do kiełkownicy i płukać 2-3 razy dziennie. Po 3-6 dniach są gotowe do spożycia. Do moczenia i płukania używamy letniej, uprzednio przegotowanej wody. Bezpośrednio przed spożyciem myjemy kiełki. Kupujesz: 1 opakowanie nasion linii PRO ECONOMY SEEDS. Nasiona o sprawdzonej zdolności kiełkowania.  Waga: ok. 100 gram. Ponieważ wbrew pozorom kiełkowanie nie jest łatwą sztuką poniżej podajemy podstawową procedurę prawidłowego kiełkowania nasion, która mamy nadzieję pomoże naszym klientom uzyskać dorodne i smaczne kiełki wysokiej jakości. 1/ Pobranie odpowiedniej ilości nasion, sprawdzenie ich czystości, usunięcie takich elementów, jak kamyki, nasiona chwastów, połamane lub uszkodzone nasiona. 2/ Przepłukanie nasion. 3/ Namaczanie nasion przez odpowiednio długi czas w zależności od gatunku. 4/ Wstawienie nasion do pojemnika, odpowiednio częste przepłukiwanie, również w zależności od gatunku. 5/ Należy zadbać o to, aby nasiona nie psuły się i nie pleśniały. Dzieje się tak wtedy, gdy wsypiemy ich zbyt dużą ilość. Dlatego wsypujemy tylko jedną warstwę luźno rozłożonych nasion. Do namaczania i zraszania należy używać zawsze letniej, przegotowanej wody. Pleśń pojawia się również z powodu zbyt dużej wilgoci, lub zbyt wysokiej temperatury (albo i jedno i drugie ), ponadto niektóre nasiona są trudniejsze w hodowli, dla ich skiełkowania z sukcesem, oprócz wiedzy niezbędne jest też odpowiednie doświadczenie, dlatego właśnie tak często poleca się lucernę lub rzodkiewkę na początek hodowli, jako rośliny kiełkujące dość łatwo. Metody kiełkowania: Hodowlę kiełków najlepiej zacząć od kiełkowania na sitku, ligninie lub wacie. Po nabraniu doświadczenia i wprawy można pokusić się o kiełkowanie w pojemnikach. 1/ Na sitku: łyżkę wypłukanych nasion pszenicy, jęczmienia lub owsa wysypujemy na plastikowe sitko. Do szklanki wlewamy letnia wodę, tak aby nasiona się z nią nie stykały. Wymieniamy wodę 1-2 razy dziennie. Kiełki są gotowe do spożycia po kilku dniach. 2/ Na ligninie lub wacie: metoda najlepsza dla rzodkiewki, rzeżuchy i lnu. Na talerzyku lub spodeczku kładziemy zwilżoną ligninę lub watę i rozsypujemy na nim równomiernie nasiona. Zraszamy 2-3 razy dziennie, tak aby podłoże nie wyschło. Po kilku dniach pojawiają się kiełki. 3/ Na gazie: metoda najlepsza dla cieciorki, soi oraz fasoli mung i adzuki. Nasiona najpierw moczymy w letniej wodzie przez ok. 12 godzin, następnie osączamy je i opłukujemy. Do dość szerokiego naczynia, np. słoika lub garnka, wlewamy letnią, przegotowaną wodę. Naczynie nakrywamy gazą mocując ją gumką wokół jego brzegów tak aby nie dotykała ona wody. Rozsypujemy nasiona, w taki sposób aby leżały na wilgotnej gazie, ale się nie moczyły. Po kilku dniach kiełki są gotowe do spożycia. 4/ W pojemniku: bardzo wygodna do kiełkowania nasion jest kiełkownica. Jest ona zbudowana z pięciu elementów. a/ Pokrywka - gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury. b/ Szalki do kiełkowania – trzy duże szalki o średnicy 20cm. Można w nich poddawać kiełkowaniu jednocześnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion. c/ Czerwone syfony odpływowe – zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność. d/ Wentylatory – w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonych do kiełkowania nasion umieszczono po trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów tlenu. e/ Zbiornik wody – po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku, może ona służyć do podlewania kwiatów. Wszelkie pytania odnośnie transakcji i towaru prosimy zgłaszać na maila: hurtpol11@wp.pl  20,00 zł koszyk,powiedz, 2340

RZODKIEW CZARNA 100gram nasiona na kiełki

20,00 zł

RZEŻUCHA 1000gram nasiona na kiełki
user/images/min/product_mid/1382378500_Kresse.png RZEŻUCHA 1000gram nasiona na kiełki RZEŻUCHA - Lepidium sativum Spożywanie kiełków rzeżuchy ma korzystny wpływ na wygląd włosów, cery i paznokci, pobudza przemianę materii, wydzielanie soku żołądkowego, działa moczo- i żółciopędnie oraz krwiotwórczo. Zawiera duże ilości jodu i innych pierwiastków mineralnych. Kiełki rzeżuchy są doskonałym dodatkiem do jajek, sałatek, zup czy serów. Tak jak rukolę czy len, nasiona rzeżuchy najlepiej jest kiełkować na wyłożonej ligniną powierzchni (np. na talerzu), po namoczeniu bowiem wytwarzają one specyficzny śluz (dlatego właśnie tego typu nasiona nie nadają się do osobnej hodowli w słoiku czy kiełkownicy, a jedynie jeśli wymieszamy je z innymi nasionami  np. lucerny, w ilości ok. 20% rzeżuchy). Przeznaczone do skiełkowania nasiona rzeżuchy zalewamy niewielką ilością wody i odstawiamy na kilka minut, a następnie przekładamy na np. wyłożony ligniną talerz / półmisek. Dwa razy dziennie spryskujemy nasiona / kiełki, które są gotowe do spożycia już po ok. 5-7 dniach. Czas namaczania nasion to 5 minut. Czas kiełkowania to 5-7 dni. Spożywać na surowo. Kupujesz: 1 opakowanie nasion linii PRO ECONOMY SEEDS. Nasiona o sprawdzonej zdolności kiełkowania.  Waga: ok. 1000 gram. Ponieważ wbrew pozorom kiełkowanie nie jest łatwą sztuką poniżej podajemy podstawową procedurę prawidłowego kiełkowania nasion, która mamy nadzieję pomoże naszym klientom uzyskać dorodne i smaczne kiełki wysokiej jakości. 1/ Pobranie odpowiedniej ilości nasion, sprawdzenie ich czystości, usunięcie takich elementów, jak kamyki, nasiona chwastów, połamane lub uszkodzone nasiona. 2/ Przepłukanie nasion. 3/ Namaczanie nasion przez odpowiednio długi czas w zależności od gatunku. 4/ Wstawienie nasion do pojemnika, odpowiednio częste przepłukiwanie, również w zależności od gatunku. 5/ Należy zadbać o to, aby nasiona nie psuły się i nie pleśniały. Dzieje się tak wtedy, gdy wsypiemy ich zbyt dużą ilość. Dlatego wsypujemy tylko jedną warstwę luźno rozłożonych nasion. Do namaczania i zraszania należy używać zawsze letniej, przegotowanej wody. Pleśń pojawia się również z powodu zbyt dużej wilgoci, lub zbyt wysokiej temperatury (albo i jedno i drugie ), ponadto niektóre nasiona są trudniejsze w hodowli, dla ich skiełkowania z sukcesem, oprócz wiedzy niezbędne jest też odpowiednie doświadczenie, dlatego właśnie tak często poleca się lucernę lub rzodkiewkę na początek hodowli, jako rośliny kiełkujące dość łatwo. Metody kiełkowania: Hodowlę kiełków najlepiej zacząć od kiełkowania na sitku, ligninie lub wacie. Po nabraniu doświadczenia i wprawy można pokusić się o kiełkowanie w pojemnikach. 1/ Na sitku: łyżkę wypłukanych nasion pszenicy, jęczmienia lub owsa wysypujemy na plastikowe sitko. Do szklanki wlewamy letnia wodę, tak aby nasiona się z nią nie stykały. Wymieniamy wodę 1-2 razy dziennie. Kiełki są gotowe do spożycia po kilku dniach. 2/ Na ligninie lub wacie: metoda najlepsza dla rzodkiewki, rzeżuchy i lnu. Na talerzyku lub spodeczku kładziemy zwilżoną ligninę lub watę i rozsypujemy na nim równomiernie nasiona. Zraszamy 2-3 razy dziennie, tak aby podłoże nie wyschło. Po kilku dniach pojawiają się kiełki. 3/ Na gazie: metoda najlepsza dla cieciorki, soi oraz fasoli mung i adzuki. Nasiona najpierw moczymy w letniej wodzie przez ok. 12 godzin, następnie osączamy je i opłukujemy. Do dość szerokiego naczynia, np. słoika lub garnka, wlewamy letnią, przegotowaną wodę. Naczynie nakrywamy gazą mocując ją gumką wokół jego brzegów tak aby nie dotykała ona wody. Rozsypujemy nasiona, w taki sposób aby leżały na wilgotnej gazie, ale się nie moczyły. Po kilku dniach kiełki są gotowe do spożycia. 4/ W pojemniku: bardzo wygodna do kiełkowania nasion jest kiełkownica. Jest ona zbudowana z pięciu elementów. a/ Pokrywka - gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury. b/ Szalki do kiełkowania – trzy duże szalki o średnicy 20cm. Można w nich poddawać kiełkowaniu jednocześnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion. c/ Czerwone syfony odpływowe – zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność. d/ Wentylatory – w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonych do kiełkowania nasion umieszczono po trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów tlenu. e/ Zbiornik wody – po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku, może ona służyć do podlewania kwiatów. Wszelkie pytania odnośnie transakcji i towaru prosimy zgłaszać na maila: hurtpol11@wp.pl  35,00 zł koszyk,powiedz, 2339

RZEŻUCHA 1000gram nasiona na kiełki

35,00 zł

BURAK ĆWIKŁOWY czerwony 1000gram nasiona na kiełki PRZEBADANE !!! ki
user/images/min/product_mid/1382264334_BeetrootRedSmall.png BURAK ĆWIKŁOWY czerwony 1000gram nasiona na kiełki PRZEBADANE !!! ki BURAK ĆWIKŁOWY czerwony - BETA VULGARIS L. Nasiona oferowane przez naszą firmę są wyprodukowane przez renomowane zagraniczne i polskie firmy nasienne z przeznaczeniem do uprawy na kiełki, w odróżnieniu od sprzedawanych niekiedy w internecie nasion paszowych.  Zgodnie z aktualnymi wymogami Unii Europejskiej dotyczącymi nasion z przeznaczeniem na kiełki jako jedna z niewielu firm na rynku polskim oferujemy nasiona buraka czerwonego przebadane mikrobiologicznie na obecność bakterii: Bacillus Cereus, Salmonella Sp., Listeria Monocytogenes, E.Coli / na obecność Verotoxin /.  Kiełki buraka oprócz dużej ilości witamin A, C, B1, zawierają wiele cennych składników mineralnych, takich jak potas, wapń, żelazo, magnez, miedź, mangan, oraz rzadkie metale jak rubid i cez. Ze względu na zawartość niezbędnego w procesie tworzenia czerwonych ciałek krwi kobaltu są niezwykle cenne przy leczeniu anemii. Kiełki te obniżają ciśnienie i odkwaszają organizm, ze względu na to, że zawierają dużo błonnika i ułatwiają trawienie, są szczególnie zalecane przy schorzeniach gastrologicznych. Zawierają również kwas foliowy, którego niedobór może powodować złe samopoczucie, rozdrażnienie i niespokojny sen. Działają dobroczynnie na włosy i paznokcie. Betacyjanina, substancja odpowiedzialna za czerwony kolor buraków ma działanie przeciwnowotworowe. Przed namoczeniem nasiona powinny zostać umieszczone w  lodówce na 12-24 godzin, gdyż taki "szok termiczny" pobudzi je do szybszego kiełkowania. Czas moczenia wynosi około 12h. Kiełkujemy 6-12 dni w świetle dziennym, w temperaturze pokojowej, przepłukując kilka razy dziennie. Do namaczania i płukania używamy letniej, uprzednio przegotowanej wody, a bezpośrednio przed spożyciem myjemy kiełki i usuwamy mało strawne osłonki nasienne. Należy spożywać na surowo. Kupujesz: 1 opakowanie nasion linii PRO ECONOMY SEEDS. Nasiona o sprawdzonej zdolności kiełkowania.  Waga: ok. 1000 gram. Zdjęcie produktu jest objęte prawami autorskimi.  Ponieważ wbrew pozorom kiełkowanie nie jest łatwą sztuką poniżej podajemy podstawową procedurę prawidłowego kiełkowania nasion, która mamy nadzieję pomoże naszym klientom uzyskać dorodne i smaczne kiełki wysokiej jakości. 1/ Pobranie odpowiedniej ilości nasion, sprawdzenie ich czystości, usunięcie takich elementów, jak kamyki, nasiona chwastów, połamane lub uszkodzone nasiona. 2/ Przepłukanie nasion. 3/ Namaczanie nasion przez odpowiednio długi czas w zależności od gatunku. 4/ Wstawienie nasion do pojemnika, odpowiednio częste przepłukiwanie, również w zależności od gatunku. 5/ Należy zadbać o to, aby nasiona nie psuły się i nie pleśniały. Dzieje się tak wtedy, gdy wsypiemy ich zbyt dużą ilość. Dlatego wsypujemy tylko jedną warstwę luźno rozłożonych nasion. Do namaczania i zraszania należy używać zawsze letniej, przegotowanej wody. Pleśń pojawia się również z powodu zbyt dużej wilgoci, lub zbyt wysokiej temperatury (albo i jedno i drugie ), ponadto niektóre nasiona są trudniejsze w hodowli, dla ich skiełkowania z sukcesem, oprócz wiedzy niezbędne jest też odpowiednie doświadczenie, dlatego właśnie tak często poleca się lucernę lub rzodkiewkę na początek hodowli, jako rośliny kiełkujące dość łatwo. Metody kiełkowania: Hodowlę kiełków najlepiej zacząć od kiełkowania na sitku, ligninie lub wacie. Po nabraniu doświadczenia i wprawy można pokusić się o kiełkowanie w pojemnikach. 1/ Na sitku: łyżkę wypłukanych nasion pszenicy, jęczmienia lub owsa wysypujemy na plastikowe sitko. Do szklanki wlewamy letnia wodę, tak aby nasiona się z nią nie stykały. Wymieniamy wodę 1-2 razy dziennie. Kiełki są gotowe do spożycia po kilku dniach. 2/ Na ligninie lub wacie: metoda najlepsza dla rzodkiewki, rzeżuchy i lnu. Na talerzyku lub spodeczku kładziemy zwilżoną ligninę lub watę i rozsypujemy na nim równomiernie nasiona. Zraszamy 2-3 razy dziennie, tak aby podłoże nie wyschło. Po kilku dniach pojawiają się kiełki. 3/ Na gazie: metoda najlepsza dla cieciorki, soi oraz fasoli mung i adzuki. Nasiona najpierw moczymy w letniej wodzie przez ok. 12 godzin, następnie osączamy je i opłukujemy. Do dość szerokiego naczynia, np. słoika lub garnka, wlewamy letnią, przegotowaną wodę. Naczynie nakrywamy gazą mocując ją gumką wokół jego brzegów tak aby nie dotykała ona wody. Rozsypujemy nasiona, w taki sposób aby leżały na wilgotnej gazie, ale się nie moczyły. Po kilku dniach kiełki są gotowe do spożycia. 4/ W pojemniku: bardzo wygodna do kiełkowania nasion jest kiełkownica. Jest ona zbudowana z pięciu elementów. a/ Pokrywka - gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury. b/ Szalki do kiełkowania – trzy duże szalki o średnicy 20cm. Można w nich poddawać kiełkowaniu jednocześnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion. c/ Czerwone syfony odpływowe – zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność. d/ Wentylatory – w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonych do kiełkowania nasion umieszczono po trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów tlenu. e/ Zbiornik wody – po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku, może ona służyć do podlewania kwiatów. Wszelkie pytania odnośnie transakcji i towaru prosimy zgłaszać na maila: hurtpol11@wp.pl  75,00 zł koszyk,powiedz, 2201

BURAK ĆWIKŁOWY czerwony 1000gram nasiona na kiełki PRZEBADANE !!! ki

75,00 zł

SOCZEWICA CZERWONA 500gram nasiona na kiełki PRZEBADANE !!!
user/images/min/product_mid/1382379454_LentilsRedSmall.png SOCZEWICA CZERWONA 500gram nasiona na kiełki PRZEBADANE !!! SOCZEWICA CZERWONA - Lens culinaris Nasiona oferowane przez naszą firmę są wyprodukowane przez renomowane zagraniczne i polskie firmy nasienne z przeznaczeniem do uprawy na kiełki, w odróżnieniu od sprzedawanych niekiedy w internecie nasion paszowych.  Zgodnie z aktualnymi wymogami Unii Europejskiej dotyczącymi nasion z przeznaczeniem na kiełki jako jedna z niewielu firm na rynku polskim oferujemy nasiona soczewicy czerwonej przebadane mikrobiologicznie na obecność bakterii: Bacillus Cereus, Salmonella Sp., Listeria Monocytogenes, E.Coli / na obecność Verotoxin /.  Kiełki soczewicy czerwonej mają pikantny smak, są lekkostrawne, zawierają dużo witaminy C odpowiedzialnej za m.in. zwalczanie zakażeń wirusowych. Ponadto są dobrym źródłem kwasu foliowego oraz magnezu i żelaza. Mają także korzystny wpływ na zęby i cerę. Nasiona przeznaczone do kiełkowanie nie powinny być popękane. Na początku nasiona należy moczyć przez 8-14 godzin w letniej, przegotowanej wodzie. Następnie trzeba je umieścić na talerzu pokrytym wilgotną gazą lub ligniną i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce. Przepłukiwać wodą. Po 3-5 dniach są gotowe do zjedzenia. Czas namaczania nasion to 8-10 godzin. Czas kiełkowania to 4-5 dni. Spożywać podduszone lub surowe. Kupujesz: 1 opakowanie nasion linii PRO ECONOMY SEEDS. Nasiona o sprawdzonej zdolności kiełkowania.  Waga: ok. 500 gram. Zdjęcie produktu jest objęte prawami autorskimi.  Ponieważ wbrew pozorom kiełkowanie nie jest łatwą sztuką poniżej podajemy podstawową procedurę prawidłowego kiełkowania nasion, która mamy nadzieję pomoże naszym klientom uzyskać dorodne i smaczne kiełki wysokiej jakości. 1/ Pobranie odpowiedniej ilości nasion, sprawdzenie ich czystości, usunięcie takich elementów, jak kamyki, nasiona chwastów, połamane lub uszkodzone nasiona. 2/ Przepłukanie nasion. 3/ Namaczanie nasion przez odpowiednio długi czas w zależności od gatunku. 4/ Wstawienie nasion do pojemnika, odpowiednio częste przepłukiwanie, również w zależności od gatunku. 5/ Należy zadbać o to, aby nasiona nie psuły się i nie pleśniały. Dzieje się tak wtedy, gdy wsypiemy ich zbyt dużą ilość. Dlatego wsypujemy tylko jedną warstwę luźno rozłożonych nasion. Do namaczania i zraszania należy używać zawsze letniej, przegotowanej wody. Pleśń pojawia się również z powodu zbyt dużej wilgoci, lub zbyt wysokiej temperatury (albo i jedno i drugie ), ponadto niektóre nasiona są trudniejsze w hodowli, dla ich skiełkowania z sukcesem, oprócz wiedzy niezbędne jest też odpowiednie doświadczenie, dlatego właśnie tak często poleca się lucernę lub rzodkiewkę na początek hodowli, jako rośliny kiełkujące dość łatwo. Metody kiełkowania: Hodowlę kiełków najlepiej zacząć od kiełkowania na sitku, ligninie lub wacie. Po nabraniu doświadczenia i wprawy można pokusić się o kiełkowanie w pojemnikach. 1/ Na sitku: łyżkę wypłukanych nasion pszenicy, jęczmienia lub owsa wysypujemy na plastikowe sitko. Do szklanki wlewamy letnia wodę, tak aby nasiona się z nią nie stykały. Wymieniamy wodę 1-2 razy dziennie. Kiełki są gotowe do spożycia po kilku dniach. 2/ Na ligninie lub wacie: metoda najlepsza dla rzodkiewki, rzeżuchy i lnu. Na talerzyku lub spodeczku kładziemy zwilżoną ligninę lub watę i rozsypujemy na nim równomiernie nasiona. Zraszamy 2-3 razy dziennie, tak aby podłoże nie wyschło. Po kilku dniach pojawiają się kiełki. 3/ Na gazie: metoda najlepsza dla cieciorki, soi oraz fasoli mung i adzuki. Nasiona najpierw moczymy w letniej wodzie przez ok. 12 godzin, następnie osączamy je i opłukujemy. Do dość szerokiego naczynia, np. słoika lub garnka, wlewamy letnią, przegotowaną wodę. Naczynie nakrywamy gazą mocując ją gumką wokół jego brzegów tak aby nie dotykała ona wody. Rozsypujemy nasiona, w taki sposób aby leżały na wilgotnej gazie, ale się nie moczyły. Po kilku dniach kiełki są gotowe do spożycia. 4/ W pojemniku: bardzo wygodna do kiełkowania nasion jest kiełkownica. Jest ona zbudowana z pięciu elementów. a/ Pokrywka - gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury. b/ Szalki do kiełkowania – trzy duże szalki o średnicy 20cm. Można w nich poddawać kiełkowaniu jednocześnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion. c/ Czerwone syfony odpływowe – zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność. d/ Wentylatory – w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonych do kiełkowania nasion umieszczono po trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów tlenu. e/ Zbiornik wody – po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku, może ona służyć do podlewania kwiatów. Wszelkie pytania odnośnie transakcji i towaru prosimy zgłaszać na maila: hurtpol11@wp.pl  38,00 zł koszyk,powiedz, 2370

SOCZEWICA CZERWONA 500gram nasiona na kiełki PRZEBADANE !!!

38,00 zł

SŁONECZNIK GRUBY 1000gram nasiona na kiełki PRZEBADANE !!!
user/images/min/product_mid/1379748859_slonecznik.jpg SŁONECZNIK GRUBY 1000gram nasiona na kiełki PRZEBADANE !!! SŁONECZNIK duże nasiona - Helianthus annuus  Nasiona oferowane przez naszą firmę są wyprodukowane przez renomowane zagraniczne i polskie firmy nasienne z przeznaczeniem do uprawy na kiełki, w odróżnieniu od sprzedawanych niekiedy w internecie nasion paszowych.  Zgodnie z aktualnymi wymogami Unii Europejskiej dotyczącymi nasion z przeznaczeniem na kiełki jako jedna z niewielu firm na rynku polskim oferujemy nasiona słonecznika grubego przebadane mikrobiologicznie na obecność bakterii: Bacillus Cereus, Salmonella Sp., Listeria Monocytogenes, E.Coli / na obecność Verotoxin /.  Kiełki słonecznika dostarczają fosforu i wapnia, czyli substancji mineralnych wzmacniających kości i zęby oraz niezbędnego w procesie krwiotwórczym żelaza. Dodatkowo zawierają również magnez, potas oraz miedź i cynk. Kiełki słonecznika dostarczają organizmowi bardzo rzadko występującej w roślinach witaminy D, a także dużych ilości białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pozytywnie wpływają na przemianę materii, szczególnie tłuszczów i węglowodanów. Zawiera również nienasycone kwasy tłuszczowe, koenzym Q10, saponiny, albuminy, lecytyna, betainy, taniny, pektyna, inozytol, PABA, lignany, kwas pangamowy. Ziarna słonecznika można obrać z łupinki i następnie kiełkować przez kilka dni, bez wcześniejszego namoczenia. Jeśli nie chcemy obierać nasion namaczamy je przez 12 godzin i następnie przemywamy 2 razy dziennie przegotowaną wodą o temperaturze pokojowej. Kiełki słonecznika charakteryzują się białymi włoskami – nie jest to pleśń. Jeśli jednak na łupince widać coś szarego – jest to wtedy pleśniejące ziarno / co łatwo rozpoznać po zapachu /, które należy zabrać z kiełkownicy. W przypadku słonecznika ostatnio bardzo popularne w hodowli są jego siewki (czyli wyrośnięte zielone pędy), najlepsze efekty uzyskuje się z hodowli w ziemi. Wynika to z faktu, iż roślina pobiera dodatkowe wartości z gleby, co zaowocuje pyszną zieleniną. Zbiór wtedy też jest prosty, bo otrzymane pędy wystarczy przyciąć. Jest to zdecydowanie najlepsza metoda, jeśli chcemy pozyskać większe ilości zieleniny np. na sałatkę. Nasiona moczymy przez 12 - 24 godzin. Potem wystarczy nasiona wysypać na ziemię umieszczoną w kuwecie, spryskać wodą i zadbać o umiarkowane światło. Podlewamy 1-2 razy na dzień, w zależności od temperatury i wilgotności. A potem cieszymy się doskonałą zieleniną o niesamowitym smaku.  Kiełki słonecznika grubego są dorodniejsze i smaczniejsze niż otrzymane z nasion słonecznika drobnego. Kupujesz: 1 opakowanie nasion linii PRO ECONOMY SEEDS. Nasiona o sprawdzonej zdolności kiełkowania.  Waga: ok. 1000 gram. Ponieważ wbrew pozorom kiełkowanie nie jest łatwą sztuką poniżej podajemy podstawową procedurę prawidłowego kiełkowania nasion, która mamy nadzieję pomoże naszym klientom uzyskać dorodne i smaczne kiełki wysokiej jakości. 1/ Pobranie odpowiedniej ilości nasion, sprawdzenie ich czystości, usunięcie takich elementów, jak kamyki, nasiona chwastów, połamane lub uszkodzone nasiona. 2/ Przepłukanie nasion. 3/ Namaczanie nasion przez odpowiednio długi czas w zależności od gatunku. 4/ Wstawienie nasion do pojemnika, odpowiednio częste przepłukiwanie, również w zależności od gatunku. 5/ Należy zadbać o to, aby nasiona nie psuły się i nie pleśniały. Dzieje się tak wtedy, gdy wsypiemy ich zbyt dużą ilość. Dlatego wsypujemy tylko jedną warstwę luźno rozłożonych nasion. Do namaczania i zraszania należy używać zawsze letniej, przegotowanej wody. Pleśń pojawia się również z powodu zbyt dużej wilgoci, lub zbyt wysokiej temperatury (albo i jedno i drugie ), ponadto niektóre nasiona są trudniejsze w hodowli, dla ich skiełkowania z sukcesem, oprócz wiedzy niezbędne jest też odpowiednie doświadczenie, dlatego właśnie tak często poleca się lucernę lub rzodkiewkę na początek hodowli, jako rośliny kiełkujące dość łatwo. Metody kiełkowania: Hodowlę kiełków najlepiej zacząć od kiełkowania na sitku, ligninie lub wacie. Po nabraniu doświadczenia i wprawy można pokusić się o kiełkowanie w pojemnikach. 1/ Na sitku: łyżkę wypłukanych nasion pszenicy, jęczmienia lub owsa wysypujemy na plastikowe sitko. Do szklanki wlewamy letnia wodę, tak aby nasiona się z nią nie stykały. Wymieniamy wodę 1-2 razy dziennie. Kiełki są gotowe do spożycia po kilku dniach. 2/ Na ligninie lub wacie: metoda najlepsza dla rzodkiewki, rzeżuchy i lnu. Na talerzyku lub spodeczku kładziemy zwilżoną ligninę lub watę i rozsypujemy na nim równomiernie nasiona. Zraszamy 2-3 razy dziennie, tak aby podłoże nie wyschło. Po kilku dniach pojawiają się kiełki. 3/ Na gazie: metoda najlepsza dla cieciorki, soi oraz fasoli mung i adzuki. Nasiona najpierw moczymy w letniej wodzie przez ok. 12 godzin, następnie osączamy je i opłukujemy. Do dość szerokiego naczynia, np. słoika lub garnka, wlewamy letnią, przegotowaną wodę. Naczynie nakrywamy gazą mocując ją gumką wokół jego brzegów tak aby nie dotykała ona wody. Rozsypujemy nasiona, w taki sposób aby leżały na wilgotnej gazie, ale się nie moczyły. Po kilku dniach kiełki są gotowe do spożycia. 4/ W pojemniku: bardzo wygodna do kiełkowania nasion jest kiełkownica. Jest ona zbudowana z pięciu elementów. a/ Pokrywka - gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury. b/ Szalki do kiełkowania – trzy duże szalki o średnicy 20cm. Można w nich poddawać kiełkowaniu jednocześnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion. c/ Czerwone syfony odpływowe – zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność. d/ Wentylatory – w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonych do kiełkowania nasion umieszczono po trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów tlenu. e/ Zbiornik wody – po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku, może ona służyć do podlewania kwiatów. Wszelkie pytania odnośnie transakcji i towaru prosimy zgłaszać na maila: hurtpol11@wp.pl  42,00 zł koszyk,powiedz, 2367

SŁONECZNIK GRUBY 1000gram nasiona na kiełki PRZEBADANE !!!

42,00 zł

Koszyk
...jest pusty

Polecamy
Bestsellery
Powiadomienia

GRYKA / RDEST 1000gram nasiona na kiełki PRZEBADANE !!!

Promocje
Akceptuję
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.